June 13, 2024
News Ticker

Pr. Ionut Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Orbi pe drumurile vieții, căutând lumina!


Orbi înaintea Vieții adesea suntem toți. Avem numai impresia că vedem și că știm totul, numai și numai pentru că se reflectă în ochii noștri fragmente ale realității ce par adevărate. Legați la ochi cu neputința căutărilor neduse până la capăt, de boli ale nenașterii spirituale, atunci când suntem atinși de Duhul căutărilor, alergăm să împlinim sensul vieții noastre. Alergăm după rost și după întâlnirea cu Cel ce este în mod sigur Calea, Adevărul și Viața vieților noastre.
Înaintea porților timpului, cu ochii acoperiți de legătura necunoștinței, ne avântăm gata de a găsi lumina și de a fi introduși în lăcașul întâlnirilor autentice cu Cel ce la lumină pe toate le cheamă. Căci acesta este destinul nostru, de a ne întâlni și de a găsi lumina, de a străluci fiecare parte a sufletelor noastre cu acea inefabilă și glorioasă lumină a Prezenței ce pe toate le schimbă.
Despre aceasta este povestea vieții noastre, ca și Evanghelia de azi cu vindecarea de către Hristos Domnul a orbului din naștere, care, probabil, nu știa că mulți alții sunt, tot din naștere, mult mai “orbi” ca el. Întâlnirea de pe calea vieții sale ne arată și nouă că este posibil să găsim pe Cel ce spulberă întunericul și ne oferă viața adevărată, căci numai întru lumina Lui vom vedea lumina.
Tu și eu, voi și noi, cu toții avem nevoie de lumină, de întâlnirea înnoitoare a vieții noastre care să ne vindece neluminarea și să ne strălucească minunarea!
Pe calea vieții, să ne dăruiască Cel ce pe toate le luminează, vindecarea neluminării noastre!
Pr. Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei
Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1