May 28, 2024
News Ticker

Ministerul Investițiilor! Secretarul de Stat, Marius Vasiliu, dialog cu Vicepreședintele BERD, Pierre Heilbronn

Comunicat de presă

Secretarul de stat Marius Vasiliu, dialog cu vicepreședintele BERD, Pierre Heilbronn pentru colaborarea în viitoarea perioadă de programare și implementarea PNRR

17 Mai 2021

Secretarul de stat Marius Vasiliu a avut astăzi o reuniune la nivel înalt, organizată în format videoconferință, cu Pierre Heilbronn, vicepreședintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

În cadrul reuniunii, ce a vizat dezvoltarea și implementarea priorităților strategice finanțate cu fonduri europene, au fost discutate principalele oportunități de colaborare dintre Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în perspectiva derulării noilor programe operaționale finanțate prin Politica de Coeziune 2021-2027. Cei doi oficiali au vorbit, totodată, despre implicarea reprezentanților băncii în dezvoltarea administrației și în creșterea absorbției fondurilor europene, precum și despre instrumentele propuse de BERD în ceea ce privește implementarea Planului Național de Relansare și Reziliență (PNRR) pregătit de România.

Continuarea colaborării cu partenerii noștri de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este esențială în perioada următoare, mai ales în perspectiva oportunităților de finanțare consistente propuse de Comisia Europeană. Sunt extrem de importante ambele componente ale acestei colaborări, atât cea de sprijin pentru cofinanțarea proiectelor majore, care se derulează prin fonduri structurale, cât și cea de asistență pentru absorbția fondurilor nerambursabile, dar luând în considerare, bineînțeles, și PNRR, a declarat Marius Vasiliu.

Din partea BERD, la reuniune au mai participat: Charlotte Ruhe – director general, Mark Davis – director, Venera Vlad – director asociat, Renato Giacon – consilier principal, precum și Lucian Isar, reprezentantul României la BERD.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va continua dialogul cu instituțiile financiare internaționale, astfel încât să poată promova soluții viabile pentru susținerea  reformelor vizate și să mizeze pe o abordare strategică a utilizării fondurilor nerambursabile în România.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1