March 29, 2024
News Ticker

Ludovic Orban, Președinte PNL! PNRR este rodul unei consultări ample!

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal: ”Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este rodul unei consultări ample care a fost făcută în societatea românească, consultare la care au participat asociații profesionale, asociații ale autorităților locale, grupuri reprezentative.

La nivelul Comisiei de Afaceri Europene a fost necesară furnizarea de informații legate de PNRR, iar reprezentanții Guvernului au prezentat informațiile care le-au fost solicitate cu privire la PNRR. Este foarte complicat ca PNRR să facă obiectul unei dezbateri parlamentare.

Nu înțeleg de ce PSD încearcă să facă o legătură între dezbaterea PNRR în Parlament și ratificarea Euroatomului, adică modificarea Tratatului.

Pentru modificarea Tratatului, în România, conform prevederilor constituționale, este necesară de o majoritate calificată de două treimi în plenul Camerelor reunite. Ca atare, îi îndemn pe toți parlamentarii Opoziției să înțeleagă că nu pot să-și bată joc de toți cetățenii din Uniunea Europeană, inclusiv de cetățenii români, încercând să șantajeze cu neparticiparea la votul de ratificare a Tratatului.

Ratificarea este absolut necesară! Fără această ratificare, în toate țările membre, Comisia Europeană nu poate să deruleze procedurile de lansare a împrumuturilor şi nu poate să asigure finanţarea pentru susţinerea Mecanismului de redresare și reziliență. ”

SursaPNL Dambovita

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1