December 4, 2023
News Ticker

APIA Dâmbovița! Se primesc cererile pentru accesarea Programul Național Apicol!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primeste, până la data de 31 mai 2021, Cererile de intenție pentru accesarea Programului Naţional Apicol. Solicitarea sprijinului se face de catre formele asociative apicole legal constituite pentru măsura A “Asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori” și de către apicultori pentru acțiunile C.4. „Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral”, respectiv D.3. “Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare”.

În contextul actual, APIA Centrul Judetean Dambovita primeste cererile de intenție împreună cu documentele atașate si prin intermediul mijloacelor electronice .

Din datele centralizate de APIA Centrul Judetean Dambovita la nivelul anului trecut, in judet sunt aproximativ 170 de aplicultori care pot aplica pentru sprijin in cadrul Programului Naţional Apicol.

Formularul cererii de intenţie împreună cu alte informaţii detaliate privind accesarea Programului Naţional Apicol se regăsesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro, la secțiunea Măsuri de Piață – Apicultură – Anul 2021 sau este pus la dispoziția solicitanților de către funcţionarii APIA Centrul Judetean Dambovita.

Precizăm că valoarea sprijinului financiar alocat anului 2021 pentru Programul Naţional Apicol este de 51.128 mii lei, iar plata catre beneficiai se va efectua de către APIA  după controlul tuturor cererilor și după centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat pentru fiecare măsură.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1