Arhiepiscopia Târgoviștei! Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște!


În Duminica a patra din Post, a Sf. Ioan Scărarul, în ziua de 11 aprilie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.

Din sobor au făcut parte: Pc. Pr. Vicar Eparhial și alți membri ai Permanenței Consiliului Eparhial.

La acest eveniment, la care au luat parte numeroși credincioși din Târgoviște, Înaltul Ierarh a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei “Sf. Voievozi” din istorica Cetate de Scaun munteană, pe Pc. Arhidiacon Silviu Constantin Danciu, Inspector eparhial.

În cuvântul său, referindu-se la Evanghelia zilei, Mitropolitul Nifon a vorbit despre sănătatea sufletului și a trupului, ca daruri de mult preț ale lui Dumnezeu, dar și de faptul că vindecarea și eliberarea din sclavia răului și a păcatului presupune credință tare și hotărâtă, dar și un susținut efort ascetic. Mitropolitul Nifon a arătat că, în viața noastră, deși trecem adesea prin numeroase încercări, dificile, mari sau grele, ori suferință și boală, cum este și actuala pandemie, prin intermediul credinței, manifestată, în mod cert, prin rugăciune și prin post, cu ajutorul lui Dumnezeu, le biruim, ne vindecăm și ne eliberăm, iar astfel putem să mergem pe drumul vieții mai întăriți și mai plini de credință și dragoste. Evocând personalitatea duhovnicească a Sf. Ioan Scărarul, unul din marii asceți ai Răsăritului creștin, Înaltpreasfinția Sa a subliniat nevoia aprofundării  virtuții și a vieții spirituale, de către fiecare credincios, pentru  propria înnoire și sfințire, arătând că tot ceea ce ne învață Sfinții Părinți este de mare actualitate și utilitate pentru mântuirea noastră. Celebra lucrare “Scara” a Sf. Ioan este un adevărat manual duhovnicesc al despătimirii și vindecării sufletești, la fel de eficace contra patimilor și a bolilor și în vremea sa, ca de altfel și în contemporaneitate.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1