June 13, 2024
News Ticker

Jandarmeria Dâmbovița! Măsuri de Ordine și Siguranță la protestele din Târgoviște!


Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița a asigurat măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării manifestațiilor de protest din zilele de 29 și 30 martie a.c., din municipiul Târgoviște.

Efectivele inspectoratului au acționat pentru protecția participanților, dar și a celorlalți cetățeni, totodată, aducându-le la cunoștința acestora prevederile legale în vigoare. 

Menționăm faptul că aceste acțiuni de protest s-au desfășurat în mod pașnic fără a se înregistra violențe, nefiind nevoiți să intervenim pentru restabilirea ordinii publice. 

Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă.

În urma executării misiunii din data de 29 martie a.c., jandarmii au aplicat  35 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.000 de lei, pentru participarea la adunări publice nedeclarate și nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19. Totodată, a fost constatată și o faptă de natură infracțională, constând în “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, iar bărbatului în cauză i s-au întocmit actele de sesizare, acestea fiind înaintate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

Se fac în continuare verificări pentru identificarea persoanelor care au participat la aceste manifestații publice și luarea măsurilor legale.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmboviţa va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1