171 de stejari pentru România! Jandarmeria Română, 171 de ani de existență!


În pragul zilei de 3 aprilie, când Jandarmeria Română va aniversa 171 de ani de existenţă, jandarmii dâmbovițeni au marcat într-un alt mod această sărbătoare.

În acest an, Jandarmeria a lansat Campania “171 de stejari pentru România”, inițiativă ce se va desfășura anual cu ocazia Zilei Armei.

Având în vedere contextul epidemiologic actual, nu au mai fost organizate demonstrative, Porţi Deschise şi Cupa Presei la tir. A avut loc o activitate diferită și anume plantarea unui teren cu puieți de stejar. Acțiunea a fost organizată cu sprijinul Direcției Silvice Dâmbovița, instituție care ne-a asigurat cei 171 de puieţi, logistica și asistența tehnică.

Activitatea de împădurire s-a desfășurat pe un teren din fondul forestier de stat administrat de Direcția Silvică Dâmbovița prin Ocolul Silvic Bucșani, aflat în raza administrativă a UAT IL Caragiale, cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Scopul campaniei este de a încuraja plantarea puieților, deoarece fiecare pom sădit aduce beneficii tuturor locuitorilor din comunitatea noastră.

Jandarmii dâmbovițeni au participat cu diferite ocazii şi la alte campanii de împădurire, organizate de Direcția Silvică Dâmbovița.

Tot cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române au fost organizate concursuri de tir individual, de tenis de masă şi şah, la care au participat jandarmi din structurile inspectoratului.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1