April 12, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Bărbat de 39 de ani, din Târgoviște, reținut pentru instigare publică!

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, la data de 29 martie, s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică, fapta prevazuta de art. 368 din Codul Penal.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul ca, in zilele de 28 și 29 martie a.c., un barbat de 39 de ani, în contextul protestelor organizate împotriva măsurilor impuse pentru limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2, ar fi postat pe o rețea de socializare mai multe mesaje prin care ar fi instigat la acte de violență împotriva forțelor de ordine, la acte de distrugere a unor bunuri, precum și la nerespectare a măsurilor impuse pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe parcursul zilei de ieri, 30 martie, polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere, persoana în cauza fiind condusa la sediul Poliției pentru audieri.

Totodată,  fata de barbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile sa fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului  de caz, urmand ca la finalizarea acestora sa se propuna solutie prin unitatea de parchet competentă.

Fata de barbatul de 39 de ani, reținut sub aspectul săvârșirii infractiunii de instigare publica, fapta prevazuta de art. 368 din Codul Penal, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, acesta având obligația de a nu purta arme și de a nu participa la manifestări sportive, culturale sau adunări publice.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1