9 Milioane de Euro! CJD, investiții la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște!


Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște”, SMIS 140881, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020. Prin acest proiect, SJUT va achiziționa echipamente și consumabile medicale, echipamente de protecție medicală și biocide, acestea fiind materiale de bază pentru gestionarea presiunii pe care epidemia de COVID-19 o exercită asupra sistemului medical.

Dată fiind importanța acestui proiect, în data de 2 februarie 2021, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a convocat în ședință de îndată consilierii județeni, în cadrul căreia s-au aprobat bugetul și indicatorii tehnico-economici.

Valoarea proiectului este de 42.635.555,14 lei (inclusiv TVA), suma finanțată fiind 100% nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin realizarea de investiții în infrastructura sanitară a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Scopul acestor investiții este îmbunătățirea capacității de reacție la criza de sănătate publică produsă de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Proiectul propus contribuie la îndeplinirea obiectivelor Axei Prioritare 9: Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, a POIM, prin achiziția de echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, consumabile medicale și substanțe necesare pentru decontaminare / biocide necesare pentru gestionarea unui aflux mare de pacienți cu patologie COVID-19, în condițiile în care Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a devenit, în contextul pandemiei, spital-suport COVID-19 – prin secțiile / compartimentele: Boli Infecțioase, Pneumologie, Ortopedie și Traumatologie, Psihiatrie Ochiuri (parțial), Hemodializă, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020 actualizat.

Astfel, patologia tratată și adresabilitatea, dar și contextul epidemiologic actual, caracterizat printr-o creștere constantă a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2, susțin necesitatea / oportunitatea dotării Spitalului Județean de Urgență Târgoviște cu echipamente medicale, dispozitive de protecție medicală, consumabile medicale, respectiv biocide care vor genera la nivelul unității sanitare următoarele beneficii:

– dezinfecția suprafețelor, a aerului și a obiectelor prezente în spital, diminuând riscul răspândirii virusului SARS-CoV-2

– protecția personalului medical prin achiziția de echipamente de protecție corespunzătoare și în cantități suficiente;

– dotarea secțiilor / compartimentelor unde au acces pacienții cu patologie COVID-19 cu echipamentele necesare diagnosticării și tratării corespunzătoare acestora, asigurându-se astfel un contact cât mai redus al acestor pacienți cu alte persoane;

– protejarea sănătății populației care are nevoie de serviciile medicale ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Durata de implementare a proiectului este de 6 luni de la data semnării contractului de finanțare.

 

Aparatură și echipamente de protecție medicală, precum și alte materiale sau substanțe dezinfectante, cu o valoare de 9 milioane de euro (peste 42.000.000 de lei), vor intra în dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, instituție medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița.

Finanțarea contractului este asigurată, în totalitate, prin fonduri europene, iar aceste investiții fac parte din efortul tuturor de gestionare eficientă a crizei sanitare generate de COVID-19.

Banii europeni vor fi folosiți, printre altele, pentru:

-cumpărarea unui Real Time PCR, atât de necesar în această perioadă;

-10 ventilatoare mecanice;

-10 injectomate;

-10 concentratoare de oxigen;

-30 monitoare funcții vitale mobile;

-30 de paturi pentru ATI;

-stație distribuție oxigen;

-masă operație hidraulică;

-8 roboți dezinfecție;

-200 de butelii substanțe;

-EKG cu soft pediatric pentru adulți;

-dezinfectanți;

-măști;

-mănuși;

-combinezoane.

Toate acestea vor intra în dotarea secțiilor și compartimentelor de Boli Infecțioase, Pneumologie, Ortopedie și Traumatologie, Psihiatrie Ochiuri (parțial) și Hemodializă.“, a mărturisit Corneliu Ștefan – Președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1