May 28, 2024
News Ticker

(Și) Cu DN71 cum rămâne ?! Deputatul USR – PLUS, Daniel Blaga! Il susțin pe Cătălin Drula!

Fie că suntem dâmbovițeni sau bucureșteni, plătim în mod egal pentru subvenția de la metroul capitalei. În fiecare an mai mult. Mult mai mult, așa ajungându-se de la 290 de milioane la 683 în numai 5 ani. Vorbim de un sector economic care a înregistrat de altfel o triplare a salariilor din 2016 încoace, media actuală situându-se în jurul sumei de 13.000 de lei. Cu o creștere de 18% chiar și de la începutul pandemiei, din cauza unor negocieri viciate în luna septembrie a anului trecut.

…Și-atunci, de ce a izbucnit un protest la metroul bucureștean? Pur și simplu pentru a proteja afacerea liderului sindicatului USLM, Ion Rădoi, ex parlamentar PSD. Firma sa deține TOATE spațiile comerciale și de producție publicitară din subteran, cele două contracte cu Metrorex, prin care încasa majoritatea banilor din închirierea spațiilor comerciale și de publicitate de la metrou, generând o cifră de afaceri de 7.981.344 lei și un profit de 6.197.855 lei în ultimul an.

Nu, ceea ce vedem acum nu reprezintă un conflict de muncă. Nici nu ar avea cum, de vreme ce angajații Metrorex au un contract colectiv de muncă valabil și un salariu mai mult decât decent. Ceea ce vedem acum este pur și simplu o acțiune ilegală de blocare a șinelor, pentru a susține o altă ilegalitate, de vreme ce metroul nu este proprietatea unei persoane, cu atât mai puțin al unui ex-parlamentar PSD, încă extrem de bine ancorat de banul public.

Acest protest în plină pandemie reprezintă nu doar un act profund iresponsabil (ieri spre exemplu, Bucureștiul a înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri de la debutul crizei sanitare și până acum) ci și o palmă dată întregii Românii. Bucureștenilor, dâmbovițenilor și tuturor comunităților din țara noastră. Îl susțin pe Cătălin Drulă în lupta sa cu „mafia de la metrou” și am convingerea că acest act de iresponsabilitate va înceta cât mai curând. Acest lucru trebuie să se întâmple.

Deputat Daniel Blaga – lider USR PLUS

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1