Bitterul suedez este o tinctură din ierburi amare, ce tratează de sute de ani cele mai diverse boli, fiind considerat o licoare miraculoasă care prelungeşte viaţa.
Bitterul suedez a fost creat în Evul mediu de renumitul savant şi alchimist Paracelsus, preocupat să realizeze un elixir din plante care să menţină vigoarea şi tinereţea organismului uman.
În timp, s-a dovedit că numeroasele ierburi tămăduitoare au efecte benefice asupra sănătăţii, leacul dobândind astfel o celebritate binemeritată.
Formula veche conţine 20 de plante, în anumite proporţii, însă, în ciuda popularităţii sale ca leac, nici până în prezent nu se ştie cu precizie care este reţeta originală.
Iată şi varianta bioterapeutului Valeriu Popa (1924 – 1997), o legendă a vindecărilor spectaculoase, care a făcut miracole în cazuri la care medicii s-au declarat neputincioşi.
Bitter Suedez – Reţetă Valeriu Popa
Ingrediente:
- 30 gr. aloe – frunze
- 10 gr. răşină de brad
- 5 gr. şofran (rădăcina) sau stânjenel (rădăcină)
- 10 gr. salcâm (flori)
- 10 gr. dafin (frunze) sau scorţişoară pisată
- 20 gr. frasin (frunze)
- 10 gr. fenicul sau anason
- 20 gr. troscot sau rădăcină de rubarbă
- 20 gr. genţiană (sau 50 gr. pelin şi 5 gr. anghinare)
- 10 gr. scaiete (rădăcină)
- 10 gr. angelică
- 20 gr. ienupăr (boabe pisate)
- 20 gr. soc
- 30 gr. ţintaură
- 20 gr. tătăneasă
- 20 gr. rostopască
- 20 gr. salvie
- 20 gr. odolean
- 20 gr. coriandru
- 20 gr. anghinare
- 30 gr. gălbenele
- 30 gr. sunătoare
- 25 gr. ciuboţica – cucului
- 30 gr. urzică
- 30 gr. pufuliţă cu flori mici
- 30 gr. coada – calului
- 30 gr. coada – şoricelului
- 30 gr. unguraş
- 25 gr. traista – ciobanului
- 25 gr. vâsc
- 30 gr. pedicuţă
- 25 gr. osul iepurelui
- 30 gr. cimbru
- 30 gr. pătlagină
Mod de preparare:
Amestecul de plante se pune într-un recipient din sticlă, iar peste el se toarnă 3 litri de alcool de 38 – 40 de grade.
Sursa- clipa-de-aur.ro
Leave a Reply