April 21, 2024
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Parohiile Butoiu de Sus și Sf.Ioan Casian din San Antonio, Texas s-au înfrățit!

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în cadrul activităților dedicate Concursului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, cu ocazia hramului Parohiei Sfântul Ioan Casian din San Antonio, Texas, a fost semnat actul de înfrățire cu Parohia Butoiu de Sus, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al Statelor Unite ale Americii și Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi.

Prin intermediul Pc. Arhidiacon Mihail Bucă – protopsalt al Catedralei Patriarhale, fondator și dirijor al Corului Tronos al Patriarhiei Române, și a psaltului Andrei Beneș, au fost transmise cu bucurie atât daruri tradiționale cât și actul de înfrățire cu placheta realizată manual de cei 15 tineri din grupa de cateheză a Parohiei Butoiu de Sus.

În Arhiepiscopia Târgoviștei sunt 55 de parohii înscrise la Concursul Catehetic dedicat anului omagial al pastorației românilor din afara României. Acestea s-au înfrățit cu parohii românești de pe întreg mapamondul: 17 din Spania, 14 din Italia, 6 din Germania, 3 din Belgia, câte 2 din Japonia și Brisbane (Australia), și câte una din SUA, Canada, Elveția, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Ucraina, Serbia și Republica Moldova, reunind peste 1.500 de tineri, 809 din țară, și 701 din comunitățile diasporei românești. Toate activitățile din cadrul proiectului pot fi urmărite și apreciate pe pagina eparhială de Facebook denumită „Biserica-familia românilor de pretutindeni. Concurs în Dâmbovița”, care a înregistrat până acum peste 150.000 de accesări.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1