February 23, 2024
News Ticker

APIA Dâmbovița! Campanie de informare a fermierilor cu privire la Cererile Unice de Plată!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a inceput, din 15 februarie, Campania de informare a fermierilor cu privire la primirea Cererilor Unice de Plată în anului 2021.

Sub sloganul:,,APIA ÎN SPRIJINUL FERMIERILOR! EXPERIENȚĂ, IMPLICARE, PROFESIONALISM! Depune Cererea Unică de Plată în perioada 01 Martie – 15 Mai 2021!” si prin adoptarea unei strategii de lucru la distanta, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura este in masura sa asigure continuitatea activitatii si sa fie alaturi de fermierii damboviteni fara a periclita sanatatea beneficiarilor formelor de sprijin sau a personalului.

Pentru a-si inregistra cererile fara a se prezenta la Centrele APIA,            fermierii își vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE și toate informațiile din cerere, prin accesarea aplicației IPA ONLINE din versiunea internet.

De asemenea, fermierii vor verifica împreună cu reprezentantii primăriei pe raza căreia dețin terenul,  situația înscrierii în Registrul agricol a terenului și isi vor da acordul pentru transmiterea Adeverintei la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii Cererii.

    Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz.

În cazul în care fermierii deţin animale în exploataţie, au obligația să se asigure că au fost actualizate datele în Registrul Naţional al Exploataţiilor și să se adreseze  Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura  pentru completarea declarației sector zootehnic, înainte de accesarea IPA Online.

    Funcționarii APIA Centrul Judetean Dambovita vor contacta cei aproximativ 24.000 de fermieri din judet în vederea stabilirii unui mod de lucru individualizat pentru depunerea cererii unice si pentru programarea unei zile in care vor fi semnate cererea  si documentele atasate.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1