March 29, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Acțiuni pentru siguranța sanitară a cetățenilor!

Pe parcursul acestui weekend, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu polițiști locali și jandarmi, au continuat acțiunile desfășurate pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, polițiștii au verificat 59 de operatori economici, 70 de operatori de transport, 619 obiective/locații de interes (inclusiv 291 de restaurante, terase, sau fastfood-uri).

De asemenea, polițiștii au legitimat peste 5.100 de persoane, iar pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, forțele de ordine au aplicat 228 de sancțiuni, în cuantum de 16.000 de lei, pentru neportul măștii de protecție.

Ca urmare a controalelor din trafic, polițiștii au verificat 597 mijloace de transport persoane, dintre care 193 au fost autovehicule destinate transportului public în comun.

Totodată, pe parcursul acestui weekend, polițiștii au intervenit la 58 de evenimente, dintre care 46 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență, fiind sesizate 40 de infracțiuni. Din totalul faptelor de natură penală, 18 au fost infracțiuni contra persoanei și 11 contra patrimoniului.

Reamintim cetățenilor că, în contextul epidemiologic actual, respectarea măsurilor luate de autorități pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, precum și o conduită socială responsabilă sunt condiții esențiale pentru limitarea virusului.

Vă reamintim și de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1