February 22, 2024
News Ticker

Consiliul Județean Dâmbovița! Propuneri de modificări la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR))

Viitoarele fonduri europene reprezintă o uriașă oportunitate pentru dezvoltarea județului Dâmbovița și a regiunii din care facem parte, Sud-Muntenia. Astăzi, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, și administratorul public al județului, Cristian Avanu, am participat la discuțiile privitoare la „Resursele pentru modernizare în regiuni și județe. Dezbatere cu Uniunea Națională a Consiliilor Județene” și la actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Temele, deosebit de importante pentru exercițiul financiar european 2021-2027, au avut ca subiect principal intenția Uniunii Europene de a finanța, într-o mare măsură, proiectele care produc schimbări fundamentale în viața comunităților locale, fie că vorbim de digitalizarea administrațiilor și instituțiilor publice sau de realizarea unor centuri ocolitoare ale aglomerărilor urbane.

Atragerea fondurilor europene în județul nostru este prioritară pentru mine, iar astfel de întâlniri vor crește șansele ca proiectele Consiliului Județean Dâmbovița să îndeplinească toate condițiile impuse de Uniunea Europeană.

Consiliul Județean Dâmbovița este pregătit cu o serie de proiecte, începând cu realizarea de la zero a inelului doi de centură al municipiului Târgoviște, dar și a centurilor ocolitoare ale orașelor Găești, Răcari, Pucioasa și Fieni. De asemenea, digitalizarea tuturor administrațiilor publice locale și impulsionarea turismului în zona montană dâmbovițeană sunt alte proiecte pe care administrația județului le are pregătite pentru viitorul exercițiu financiar.

Aștept ca, în urma dezbaterii de astăzi, Guvernul României și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene să vină și cu măsuri concrete de sprijinire a Consiliilor Județene și a primăriilor.

Noi, președinții de Consilii Județene, ne-am făcut datoria și am propus mai multe modificări ale Planului Național de Redresare și Reziliență.

Acum, mingea este în terenul ministerului! Rămâne de văzut dacă facem parte din aceeași echipă și dacă toți dorim același lucru.

Corneliu Ștefan – Președintele Consiliului Județean Dâmbovița

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1