December 10, 2023
News Ticker

PNL a lipsit! Președintele CJD, Corneliu Ștefan, întâlnire cu parlamentarii de Dâmbovița (PSD și USR – PLUS)!

La invitația președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, parlamentarii dâmbovițeni au participat astăzi, la sediul forului administrativ, la o întâlnire care s-a concentrat pe tema situației proiectelor în derulare ale administrației județene, a obiectivelor de investiții aflate pe agenda conducerii consiliului județean începând cu anul 2021 și, de asemenea, a proiectelor care, însumate, vor face ca stațiunea de interes național Peștera – Padina să prindă viață.

Discuțiile cu parlamentarii prezenți la întâlnire s-au axat pe capitolele care structurează viața economico-socială a județului – infrastructură, sănătate, digitalizarea administrației publice județene, mediul de afaceri, agricultură, învățământ, protecția mediului, cultură și turism. Legea bugetului de stat pe anul în curs și influența pe care aceasta o va avea asupra UAT-urilor din județul nostru, precum și proiectul de buget la nivel județean au fost alte două puncte importante în cadrul întâlnirii.

S-au analizat propunerile conducerii consiliului județean pentru direcții de acțiune care, odată materializate, vor însemna un salt semnificativ în procesul de dezvoltare a județului nostru, precum: construirea, la Priboiu, a unui parc industrial pentru activități din domeniul IT, construirea de centre de colectare a legumelor și fructelor produse de agricultorii dâmbovițeni în scopul comercializării, înființarea unui centru de excelență în domeniul educației și învățământului, dezvoltarea infrastructurii necesare pentru ca activitățile specifice gestionării și reciclării deșeurilor să se poată desfășura în acord cu normele europene din acest domeniu. Pentru turism, agenda supusă discuției a prevăzut obiective precum construirea de pârtii de schi în stațiunea Peștera – Padina și realizarea de instalații de transport pe cablu, de tipul telegondolă, care să lege zona Mănăstirii Dealu de municipiul Târgoviște.

Președintele Corneliu Ștefan și-a reafirmat interesul pentru dezvoltarea durabilă a județului Dâmbovița prin proiecte care să îmbunătățească condițiile de viață ale dâmbovițenilor, reuniunea fiind un bun prilej pentru discutarea punctuală a portofoliului de proiecte al Consiliului Județean Dâmbovița, dar și a pașilor ce trebuie făcuți în vederea realizării acestora.

Demersul administrativ de astăzi – la care au participat și vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie și secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu – este unul ferm, pentru a cărui materializare președintele Corneliu Ștefan le-a solicitat parlamentarilor dâmbovițeni să se constituie într-o singură voce, astfel încât viitoarele alocări bugetare în baza legii bugetului de stat pe anul în curs să susțină proiectele de dezvoltare ale județului propuse, precum și cele aflate, în prezent, în diferite stadii de realizare, sprijinul comun al tuturor forțelor politice care reprezintă județul Dâmbovița în Parlamentul României fiind fundamental pentru atragerea cât mai multor fonduri.

Totodată, conducerea consiliului județean a transmis că este nevoie de contribuția tuturor factorilor locali și naționali pentru a stimula mediul economic, prin realizarea de investiții cu impact major și prin facilitarea parteneriatelor cu membri ai mediului de afaceri și societății civile. De asemenea, a adăugat că atragerea de fonduri nerambursabile pentru proiectele de dezvoltare locală trebuie să continue, iar Consiliul Județean Dâmbovița va încerca să fie promotor al unei strategii de dezvoltare care să acorde prioritate domeniilor esențiale pentru județ.

 Ieri, am lansat o invitație către toate partidele politice parlamentare, iar astăzi ne-am întâlnit cu reprezentanți ai PSD – senatorul Titus Corlățean, deputații Carmen Georgeta Holban, Ioan Vulpescu, Radu Popa, Marian Țachianu, și ai USR-PLUS, deputatul Daniel Blaga și șefa de cabinet a senatorului Dragoș Popescu, Florentina Ene Martin.

Din păcate, de la dezbatere, au lipsit reprezentanții PNL, probabil având alte probleme decât cele care țin de soarta județului.

Discuțiile purtate alături de colegii mei, vicepreședinții Consiliului Județean Dâmboviţa, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, dar și secretarul general al Consiliului, Dănuț Popa, s-au axat pe situația proiectelor aflate în derulare în județul Dâmbovița, precum și pe obiectivele de investiții pe care Consiliul Județean Dâmbovița le are în vedere începând cu anul 2021.

Documentele au fost structurate pe următoarele capitole: infrastructură, sănătate, administrație, mediul de afaceri, agricultură, învățământ, protecția mediului, cultură și turism.

Având în vedere necesitățile financiare ale județului Dâmbovița, am solicitat sprijinul tuturor parlamentarilor, astfel încât viitoarele alocări bugetare, dar și construcția bugetului de stat să susțină investițiile propuse, precum și pe cele deja angajate și aflate în diferite stadii de execuție.

Pentru ca toate acestea să fie implementate, este nevoie de un efort comun al Consiliului Judeţean, al parlamentarilor dâmbovițeni, al tuturor primăriilor și consiliilor locale, dar și al dâmbovițenilor.” a mărturisit Corneliu Ștefan – Președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1