May 22, 2024
News Ticker

Corneliu Ștefan! Liderul CJD, membru titular al delegației României la Consiliul European al Regiunilor!

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost nominalizat de către Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România la funcția de membru cu drepturi depline la Comitetul European al Regiunilor (CoR).

În perioada următoare, delegația României la CoR va participa la sesiunea plenară constitutivă, iar membrii aleși vor reprezenta țara noastră în cadrul acestui for european pentru următorii 5 ani, alături de reprezentanții celorlalte 26 state membre ale Uniunii Europene (UE).

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, va întregi delegația României, alături de alți cinci membri titulari și șase supleanți, toți membrii propuși fiind președinți de consilii județene.

Reprezentanții care vor forma delegația României la CoR au fost propuși în cadrul ședinței Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) din luna ianuarie 2021. Desemnarea reprezentanților României în cadrul CoR s-a realizat cu respectarea criteriilor enunțate în „Memorandumul de aprobare a procedurii de desemnare a reprezentanților României în Comitetul Regiunilor”.

CoR este Adunarea Uniunii Europene a reprezentanților locali și regionali din toate cele 27 state membre ale UE, iar misiunea sa este aceea de a implica atât autoritățile locale și regionale, cât și comunitățile pe care acestea le reprezintă în procesul decizional al Uniunii Europene. Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au obligația de a consulta CoR atunci când elaborează acte legislative în domenii care intră în competența autorităților locale și regionale precum sănătatea, educația, ocuparea forței de muncă, coeziunea economică și socială, transportul, energia și combaterea schimbărilor climatice.

Comitetul European al Regiunilor a fost creat în anul 1994 pentru a da autorităţilor locale şi regionale posibilitatea de a se implica în elaborarea legislaţiei Uniunii Europene. Comitetul Regiunilor este menit să creeze un loc de întâlnire în care reprezentanţii regiunilor şi ai oraşelor să îşi poată împărtăşi experienţa şi să poată dialoga cu instituţiile europene.

Sunt onorat să vă anunț că, la propunerea Uniunii Consiliilor Județene din România, am fost desemnat membru cu drepturi depline în Comitetul European al Regiunilor al Uniunii Europene.

În perspectiva alocărilor bugetare 2021-2027, este nevoie ca programele europene să răspundă nevoilor tuturor administrațiilor publice locale din România.

Principala mea misiune va fi aceea ca, prin propunerile pe care le voi face cu ajutorul președinților de Consilii Judeţene, politicile și legislația Uniunii Europene să țină cont de interesele României în ceea ce privește sănătatea, educația, transportul, ocuparea forței de muncă, politica socială, coeziunea economică și socială, energia și combaterea schimbărilor climatice.

Mulțumesc pentru încredere!“, a mărturisit Corneliu Ștefan – Președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1