February 21, 2024
News Ticker

Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Școală reabilitată total, la Târgoviște!

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon și la invitația specială a domnului Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, am săvârșit slujba de binecuvântare a Școlii Mihai Viteazul, reabilitată și extinsă cu fonduri europene, eveniment ce constituie încă o dovadă a faptului că administrația publică locală a înțeles că educația este cheia dezvoltării durabile a unei comunități.

Nu trebuie să uităm că aici, la noi, în vechea Cetate de Scaun, în spațiul european și creștin, școlile au început să funcționeze în tinda bisericii, iar Școala, alături de Biserică și Familie, reprezintă un pilon fundamental al societății în care trăim, deoarece se ocupă de formarea tinerelor generații, a celor care trebuie să ne dea speranța de mai bine, ele fiind cele care vor purta și responsabilitățile zilelor ce vor urma.

Avem nevoie de astfel de spații de învățământ, mai ales în acest context al pandemiei cu noul coronavirus, când trebuie respectată o distanță fizică, nu socială, între elevi sau între elevi și cadrele didactice. Este bine că se va reveni în școli pentru ca tinerele generații să învețe așa cum am făcut-o și noi, mai cu seamă pentru că școala on-line și-a atins limitele, iar această unitate de învățământ este, categoric, pregătită pentru primirea elevilor.

Am făcut un apel către cadrele didactice să nu uite să le reamintească numele școlii elevilor care învață și vor învăța acolo, Mihai Viteazul, căci acesta ne duce cu gândul, permanent, la primul întregitor de neam și de țară, capul său odihnindu-se la Mănăstirea Dealu întru așteptarea învierii, pentru a le inspira, astfel, patriotismul și iubirea de Biserică și de popor.

În final, am oferit conducerii școlii, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, o icoană a Maicii Domnului, ocrotitoarea municipiului Târgoviște, ca semn al dragostei părintești pe care o are pentru elevii și cadrele didactice ale școlii.

Felicit, din nou, conducerea executivă a Primăriei Municipiului Târgoviște pentru implicarea de care dă dovadă în dezvoltarea continuă a urbei noastre!

Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1