September 25, 2020
News Ticker

Aveți grijă de voi! COVID 19, Dâmbovița! 71 de decese și 2092 de cazuri confirmate!

BULETIN DE PRESĂ

din data de 05.08.2020

 

 

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov-2.

Au fost organizate 22 acțiuni punctuale la care au participat 453 de polițiști din cadrul I.P.J. Dâmbovița, polițiști locali și jandarmi.

Astfel, au fost verificate 192 de obiective/locații și au fost legitimate peste 1.042 persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 246 autovehicule, dintre care 128 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.600 lei, dintre care 38 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală impuse, celelalte fiind aplicate pentru abateri de  altă natură.

De asemenea, cetățenii au primit măști de la polițiști și sfaturi pentru adoptarea unor măsuri de protecție individuală.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritățile tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

 

Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 2.092 (49 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 560
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 71
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 507
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu : 123

 

Reprezentanții  ISU “Basarab I” Dâmbovița și cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat în continuare misiuni privind transportul probelor biologice și al persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile privind distanțarea fizică precum și cele privind obligativitatea purtării măștii de protecție, în scopul prevenirii și răspândirii noului tip de coronavirus.

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1