November 26, 2020
News Ticker

Ramona Bruynseels. Președinte ReStart România! Peste 800.000 de oameni nu mai au loc de muncă!

Domnule premier, domnilor miniștri și domnilor parlamentari,

 

 

Dumneavoastră cum ați trăi dacă ați fi în această situație?

Peste 800.000 de oameni nu mai au loc de muncă din cauza evenimentelor din ultimele patru luni. Vă dați seama ce înseamnă asta pentru ei? Ce înseamnă asta pentru familiile lor? Ce înseamnă asta pentru economie? Și dispar locurile de muncă în continuare, inclusiv în industria prelucrătoare şi comerțul cu ridicata.

Guvernul României trebuie să iasă urgent cu măsuri de sprijinire a angajatorilor din România, altfel drama care se anunță va avea efecte mult mai grave decât ceea ce intuim noi acum! Economia nu trebuie restricționată. Trebuie impuse reguli stricte și instruite organele de stat să acționeze corect și cu obiectivitate, în interesul respectării legii.

Nu puteți lăsa atâția oameni în aer!

Pe lângă sprijinirea angajatorilor, trebuie programe de reconversie profesională, platforme de angajare funcționale și ușor de navigat electronic, colaborare cu ONG-urile din România pentru o mai bună organizare și comunicare în teren!În alte țări, recent au fost lansate astfel de platforme. Alții nu stau să se blocheze în “ANOFM”, ci vin cu soluții pragmatice, rapide. Noi, de ce stăm?!? În SUA s-au dat bani fiecărei familii aflate la un anumit nivel al veniturilor. În felul acesta încurajează consumul pentru ca economia să meargă. Acum se așteaptă al doilea ajutor de acest fel.

La noi?!

Este o situație excepțională în care trebuie luate măsuri excepționale. Nici nu trebuie să citiți cărți, dragi guvernanți. Doar ascultați oamenii și veți ști ce e de făcut!

 

Ramona Ioana Bruynseels

Președinte RE:START ROMÂNIA

 

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1