January 24, 2021
News Ticker

PNL Târgoviște! De ce nu vrea PSD After – School în fiecare școală?!

De ce nu vrea PSD After-school în fiecare școală? Simplu! pentru că educația este inamicul natural al PSD. O societate educată prezintă un risc major la adresa existentei sale.

După prezentarea detaliată și documentată a inițiativei PNL Târgoviște de a introduce programul “After School în fiecare școală” executivul PSD al primăriei, culmea prin vocea unui profesor, se grăbește să atace și să respingă inițiativa, invocând “superficialitate și necunoașterea legislației în domeniu”, drept urmare ne vedem nevoiți să facem următoarele precizări: Legislatia invocată de executivul primăriei este foarte bine studiată de echipa responsabilă cu implementarea acestui proiect și îi invităm să studieze OMEN 4802/31.08.2017, art.3, alin.2 : ,,Oferta de program Școală După Școală, este proiectată astfel încât să răspundă nevoilor TUTUROR ELEVILOR și, cu prioritate, nevoilor elevilor aparținând grupurilor dezavantajate”. Precizăm că din grupurile dezavantajate fac parte și elevii care rămân singuri acasă după orele de curs.

Vrem să informăm executivul primăriei că accesarea proiectelor prin Proiectul Operational de Capital Uman, nu a disparut, incepand cu anul 2021 urmează o noua perioada pe finantare care prevede proiectarea și furnizarea unor servicii suport pentru prevenirea și combaterea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii ( OP 4, (v)3 – Priorități naționale de investiții pentru finanțarea din Fondurile Europene post-2020).

Se face referire la marile realizări și investiții ale actualei administrații, dar in 4 ani de mandat s-au accesat fonduri in cadrul programului POCU pentru 256 de elevi, 256! Pentru ceilalți elevi din învățământul primar ce ați făcut? Mentionam ca in ciclul primar sunt inscrisi PESTE 4000 de elevi.

În încheiere ne este subliniat că ultimul apel pentru POCU s-a închis în 2018 și nu știe următorul când va apărea, dar în aceeași frază ne spune:”vom desfășura în continuare programe de Școală dupa Școală prin POCU sau de la bugetul local”. Păi se poate sau nu se poate?

Vă spunem noi: Au fost și vor fi bani europeni pentru programe After School! Trebuie doar să nu îți fie frică de o societate educată!

 

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1