July 4, 2020
News Ticker

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan! Suntem pregătiți să oferim noi măști dacă Guvernul nu-și respectă propriile reglementări!

Primarul Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, susține administrația publică locală este deja pregătită ofere măști tuturor cadrelor didactice și elevilor implicați în activitatea de pregătire a Examenelor Naționale, cursuri care se vor redeschide marți, 2 Iunie, în cazul în care Guvernul Orban nu își va respecta propriile reglementări.

Încă din luna martie noi am alocat un buget total undeva la 400.000 lei pentru achiziționarea de covorașe, dispensere, dezinfectanți, tot ceea ce este necesar pentru a se putea face față pandemiei așa cum trebuie. Deci, fiecare unitate de învățământ a primit, încă din luna martie, bugete pentru a se aproviziona cu toate aceste materiale. Am discutat cu cei care conduc unitățile de învățământ, cu directorii de școli, nu sunt probleme, în momentul de față în Municipiul Târgoviște pe tot ceea ce înseamnă obligația administrației publice locale în vederea reluării în condiții de siguranță medicală a cursurilor pentru Examenele Naționale. Dezinfectanți, bugetul pentru dezinfectări asigurat de Primăria Municipiului Târgoviște și suntem pregătiți, în situația în care Guvernul nu reușește ducă la bun sfârșit achiziția de măști, oferim noi măști tuturor cadrelor didactice și elevilor implicați în pregătirea Examenelor Naționale. Vreau -i asigur pe târgovișteni stea liniștiți, chiar și în contextul în care Guvernul, după ce a lansat atât de tărziu licitația, a anulat licitația pentru achiziția a 17 milioane de măști pentru întreagă țară, am văzut a relansat licitația, nu stiu când se va termina și cât de repede, dar, în orice caz, noi suntem pregătiți , la 1 Iunie, dacă nu au ajuns aceste măști de la Guvern, distribuim noi măștile către toate unitățile de învățământ din Municipiul Târgoviște, astfel încât, atât Examenele Naționale, cât și pregătirile pentru Examenele Naționale, se desfășoare în condiții de securitate medicală. Deci, nu este niciun fel de problemă. Deja există covorașele acelea pentru dezinfectare, deja există despensere, deja există dezinfectanți, deja am asigurat acele termometre, asistenții medicali care vor asigura controlul epidemiologic sunt pregătiți cu toții respectăm întocmai reglementările legale în vigoare. Se pare Guvernul are o problemă în a-și respecta propriile reglementări ! Pentru este un Ordin comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Educației Naționale cu privire la condițiile în care se reiau cursurile, se reiau pregătirile pentru Examenele Naționale, iar în momentul acesta, din păcate, nu avem certitudinea. Dar, repet, târgoviștenii trebuie stea liniștiți, Primăria este pregătită cu măști suficiente pentru țoață populația școlară implicata în aceste activități, care vor debuta la începutul lunii iunie“, a precizat Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște, la emisiunea Riposta !, la Columna TV Târgoviște.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1