June 4, 2020
News Ticker

Liderul ALDE, Ionel Petre! Pare că reluăm tiparul de acțiune al Guvernului PDL – Băsescu

Competența, bat-o vina!
Caci altfel incompetență sau rea voință .

În vreme ce alte țări caută soluții pentru ca economia să își revină, iar efectele crizei provocată de coronavirus să fie cât mai bine combătute, în România ministrul de Finanțe, întrebat dacă se ia în calcul o tăiere a salariilor bugetarilor, pe modelul 2010 al crizei economice, acesta spune că, din punctul său de vedere, costul actualei crize trebuie suportat de toată lumea!
Cum vine asta? Adică, restul țărilor caută variante pentru a susține sectorul public și privat, numai la noi, pe modelul 2010, ministrul de Finanțe admite din senin că s-ar putea ajunge la situații extreme, precum reduceri salariale.
Pare că reluăm tiparul de acțiune al guvernului PDL – Băsescu din 2009 – 2010. Doar că acum actori sunt PNL – Iohannis. Structura e aceeași, personajele s-au schimbat. La fel ca în 2009, guvernanții nu conștientizează pericolul crizei. În 2009, abia după luni bune au înțeles și cei din guvernarea Boc – Băsescu că vine criza economică. Știm cu toții consecințele!
PNL (format acum pe structura vechiului PDL) pare că nu învață din greșelile trecutului. În loc să vină cu un plan concret pentru economie, dl Cîțu se bâlbâie zilnic, ne vorbește despre ideile personale, nu despre ce va face Guvernul.
Mai mult, dl Cîțu, atunci când vorbește despre posibilitatea tăierilor salariale, pierde din vedere că veniturile multor români s-au redus deja! Fie că vorbim de șomaj tehnic, fie că vorbim de reorganizarea tipului de muncă.
Dacă tot spune că toată lumea trebuie să suporte costul crizei, de ce nu îi cere ministrul Cîțu lui Ludovic Orban să înceapă restructurarea cu propriul aparat de lucru? În prezent sunt nu mai puţin de 24 de oameni în echipa lui Orban, cei mai mulți consilieri pe care i-a avut un premier în istoria României (dintre aceștia, doar 5 sunt onorifici). Sau reducerea numărului de angajați de la cabinetele miniștrilor a rămas doar retorică? De ce nu fac acest minim gest într-o perioadă în care mediul privat îşi trimite tot mai mulţi angajaţi în şomaj?
Comportamentul corect al guvernului Orban ar trebui să fie cel prin care caută soluții! Nu să apeleze la calea facilă, la care a apelat și Băsescu în 2010, de a tăia salarii.

Ionel Petre – președinte ALDE Dâmbovița

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1