Liderul ALDE, Ionel Petre! Haideți să reformăm economia românească împreună!


În plin haos creat în jurul Coronavirus, nu trebuie să uităm de importanța economiei naționale, domeniu care este vizat direct de această nebuloasă Covid 19, așa cum este denumit științific ”virusul chinezesc”. Astfel că în proiectul nostru am ajuns la săptămâna dedicată REFORMEI ECONOMICE. Vă propunem câteva obiective concrete de refomare a economiei:

  • Digitalizarea generală în vederea unei bune colectări a taxor și impozitelor, continuată de o cheltuire a banului public obiectivă și transparentă, având la bază o prioritizare a domeniilor;
  • Crearea unei platforme naționale publice, care poate oferi în timp real informații despre investițiile în derulare ale statului (etape, costuri, termen de finalizare), dar și informații despre agenții economici (cifra afaceri, creanțe, cazier fiscal etc.). Astfel, fiecare cetățean interesat ar avea acces la informații despre cheltuirea banilor publici.
  • Direcționarea procentului de 1% din impozitul pe profit, reținut pentru fiecare contribuabil, către invesții la bursa de valori. Astfel s-ar stabiliza piața și fiecare contribuabil ar putea fi încurajat să demareze noi investiții.

Prin această propunere încurajăm:

– listările companiilor noi pe bursele reglementate;

– creșterea volumului tranzacționat și o mai bună lichiditate și stabilitate a pieței;

– o bună pregătire în investiții pentru fiecare contribuabil.

  • Obligativitatea tuturor operatorilor economici care deschid o firmă nouă de a-și face asigurare de faliment cu un asigurator autorizat, concomitent cu desemnarea unui supervizor autorizat care să îl ajute în activitate de la înființarea firmei până la finele perioadei. Asigurarea va acoperi toate pierderile produse terților, plăți salariale restante și alte daune ce pot surveni în caz de faliment. Asigurarea va fi obligatorie în primii 3 ani de activitate. Această măsură de siguranță este necesară întrucât peste 90% din societatile noi dau faliment in primii 3 ani cu daune substantiale in economie.

Lista de propuneri rămâne deschisă. Haideți să reformăm economia românească împreună! Împreună suntem mai puternici!

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1