February 21, 2020
News Ticker

Activitate de formare pentru profesori! Proiectul Erasmus MYOP – My Place, Your Place, Our Place, la Târgoviște

C2 – formare si vizita in scoli
ISJ Dambovita impreuna cu partenerii locali – Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” și Scoala Gimnazială ”Coresi” gazduieste in perioada 13-19 octombrie 2019 a doua activitate de formare pentru profesori in cadrul Proiectului Erasmus+ ”MYOP- My Place, Your Place, Our Place” – 2018-1-UK01-KA201-048235.
Scopul acestui proiect implementat in perioada 2018-2021 este de a oferi scolilor un model de învățare interculturală ”pilotat și testat”, atât pentru a realiza viitoare mobilități/experiențe de învățare cât și pentru planificarea unor resurse de învățare la nivelul claselor, pentru a oferi elevilor o experiență mai bogată decât predarea-învățarea-evaluarea tradițională.
Delegatia sosita la Targoviste cuprinde 15 profesori din trei state europene: Regatul Unit, Turcia si Spania și va fi implicata ,alaturi de profesorii romani, in activitatile specifice unui schimb de experiență (formare pe tema proiectului, analiza activitatilor realizate pana in acest moment, vizite in scolile partenere, observarea unor lectii, discutii cu profesorii si elevii din scoli, cunoasterea specificului cultural romanesc).
Programul saptamanii cuprinde:
– o activitate de formare sustinuta de Amber Demetrius – formator international in domeniul interculturalitatii si aplicarii unui model de predare realizat de expertii Organizației Natiunilor Unite.
– vizite in scolile partenere: asistente la ore si participarea la intalniri cu profesorii si elevii, implicarea in ateliere de lucru si discutii pe tema proiectului.

Cristina Stroe – inspector scolar general ISJ Dambovita

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.