February 25, 2020
News Ticker

Jandarmeria și Salvamont Dâmbovița! Turist olandez accidentat în Munții Bucegi, transportat cu targa 5 Km

Un turist, aflat în dificultate în masivul montan Bucegi a fost ajutat de jandarmii montani și salvamontiști.

În urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga și salvamontiștii au intervenit în Munții Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate.

Bărbatul, cetățean olandez, în vârstă de 62 de ani se afla într-o drumeţie pe bicicletă împreună cu mai mulți prieteni pe traseul montan Valea Dorului  – Bolboci, cu un grad de dificultate mediu (marcat cu cruce galbenă). La un moment dat, din cauza neatenției a căzut şi s-a accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.

Ajunşi la faţa locului jandarmii montani și salvamontiștii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o posibilă fractură la piciorul stâng și era panicat.

Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, salvatorii montani au transportat bărbatul accidentat pe o distanță de aproximativ 5 km cu o targă, până la DJ 714, în apropierea cabanei Bolboci, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.