August 23, 2019
News Ticker

Poliţia Dâmboviţa, la datorie pentru siguranţa cetăţenilor de Sărbătoarea Floriilor

În perioada 20-22 aprilie, aproape 180 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor acţiona, în medie, zilnic la nivel județean, cu 98 de autospeciale, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, în special în apropierea lăcaşurilor de cult unde vor fi organizate manifestări religioase prilejuite de sărbătoarea Floriilor şi în locurile unde se vor desfăşura alte manifestări publice.

De asemenea, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița va organiza zilnic, în această perioadă, 124 de patrule de siguranţă publică, cele mai multe fiind auto.

În fiecare zi, în medie, 33 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și județene, pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Polițiștii de la rutieră vor folosi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere a traficului și pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

 

Pentru a vă bucura în linişte de aceste sărbători, poliţiştii vă recomandă:

Adoptați un comportament responsabil!

Respectați ordinea și liniștea publică! Nu consumați în exces băuturi alcoolice și nu intrați în conflicte! Nu răspundeți cu violență nici măcar la agresivitatea verbală.

În zonele aglomerate din piețe, gări, magazine sau lăcaşe de cult fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!

Nu vă lăsați nesupravegheate bunurile!

Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere!

Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

Circulați cu o viteză adaptată condițiile meteo și din trafic, asigurați-vă temeinic înainte de efectuare oricărei manevre în trafic și respectați-vă partenerii de drum.

Respectarea cu strictețe a regulilor de circulație reduce gradul de victimizare prin evenimente rutiere.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea unei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.