July 11, 2020
News Ticker

Primăria Moreni! Proiecte depuse de administraţia locală pentru finanţare din fonduri europene

Municipalitatea morenară a depus spre finanţare proiecte importante pentru comunitatea locală, în valoare de aproximativ 11,5 milioane de euro, în funcţie de domeniile de investiţii finanţabile. În prezent, acestea se află în diferite faze de evaluare la autorităţile finanţatoare.
Lista proiectelor depuse pentru finanţare nerambursabilă:
1. ,,Reabilitare, modernizare, dotare şi extindere Şcoala Gimnazială nr. 4 Moreni” – prin care se va construi o sală de sport şcolară şi va fi modernizată infrastructura existentă (inclusiv amenajarea unei săli de şedinţe şi a unor spaţii administrative adecvate). Valoarea proiectului: 12.293.253,89 lei.
2. ,,Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea Grădiniței cu program prelungit nr. 4 Moreni” – prin care se va realiza reabilitare, refuncţionalizare, echipare şi extindere – unitatea de învăţământ va dispune de un număr de 11 săli de clasă, o sală de mese şi o sală multifuncţională; extindere Corp C2 cu funcţiunea de sală de mese şi sală multifuncţională în vederea satisfacerii condiţiilor necesare desfăşurării în condiţii optime a activităţilor din cadrul grădiniţei; creşterea anuală a numărului de copii cu 2% – în urma realizării investiţiei. De asemenea, reabilitarea vizează realizarea unui gard de împrejmuire, amenajarea unui loc de joacă în curtea interioară, încălzire centrală, înlocuire ferestre, dotări săli de clasă. Valoarea proiectului: 6.664.140,97 lei.
3. ,,Dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Moreni” – prin care se va realiza modernizarea ambulatoriului şi dotarea cu aparatură modernă. Valoarea proiectului: 10.620.854,72 lei.
4. ,,Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în municipiul Moreni” – prin care se va realiza: modernizarea străzilor Mihai Eminescu, Ana Ipătescu, Democraţiei, Culturii; executarea canalizării pluviale pe străzile Ana Ipătescu, Democraţiei, Culturii şi cale de acces spre Piaţa Centrală; construirea unei noi punţi pietonale în zona Şcolii Gimnaziale nr. 1; reabilitarea şi modernizarea integrală a obiectivului cultural Clubul Flacăra. Valoarea proiectului: 22.945.217,91 lei.
Pe măsură ce vor fi semnate contractele de finanţare, vor intra în fazele de execuţie.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1