June 21, 2019
News Ticker

Senatorul independent Adrian Țuțuianu reclamă “alocarea discreționară a fondurilor!”

ANALIZĂ: Susținerea financiară pentru județul Dâmbovița (II) – Programul Național de Dezvoltare Locală

Revin cu analiza repartizării de fonduri către județul #Dâmbovița, după preluarea puterii politice de către camarila Rovanei Plumb. Mă refer acum la Programul Național de Dezvoltare Locală, probabil singurul program care a funcționat bine și eficient din 2013 până astăzi. Câteva cifre mai întâi:

Prin PNDL I, județul Dâmbovița a avut:
– o alocare de 340.412.448 lei
– 131 contracte de finanțare
– 100 contracte finalizate

Prin PNDL II:
– 747.000.000 lei
– 421 proiecte depuse
– 242 contracte de finanțare (încheiate inițial)
– 34 contracte de finanțare (după alocările din decembrie 2018)
– 145 de proiecte rămase nefinanțate

Județul Dâmbovița a tras cea mai mare sumă din istoria sa în 2018: 195.709.331 lei!!!

—————————————————-
📌 Toate proiectele depuse pe PNDL I și II sunt rezultatul eforturilor pe care le-au făcut primarii din județ împreună cu mine. Pe PNDL II, Dâmbovița se află în top ca număr de proiecte depuse.
📌 Sumele alocate județului pe ambele programe sunt rezultatul muncii și insistențelor pe care doar eu le cunosc, iar nu cei care fac astăzi pe marii cunoscători ai subiectului, dar ei n-au fost vreodată pe la ușa Ministerului Dezvoltării.
📌 În luna decembrie 2018, au fost repartizate 62.409.928,78 lei din economii la licitațiile deja făcute prin PNDL II (fac precizarea că sunt economii mult mai mari și a rămas nerepartizată, din motive pe care nu le înțeleg, o sumă de 25.000.000 lei).
—————————————————
OBSERVAȚII:

✔️ Alocarea discreționară a fondurilor în luna decembrie a nemulțumit foarte mulți primari (un vicepreședinte PSD Dâmbovița, primarul de la Voinești, și-a dat și demisia din funcția politică în semn de protest).
✔️ Revolta e motivată de felul cum s-au dat unele finanțări: prin decizii politice netransparente și necriteriale luate de actuala conducere a PSD Dâmbovița (cele două personaje toxice: Rovana Plumb și Alexandru Oprea).
✔️ Consiliul Județean Dâmbovița nu a primit NICIUN LEU, fiind sancționat direct actualul președinte, Daniel Comanescu, și, indirect, cetățenii și mediul de afaceri local. Vă dau doar trei exemple unde aveam nevoie de bani:
❌ Reabilitarea DJ 503 Limită jud. Teleorman – Șelaru – Vișina – Petrești (un drum care răspunde nevoii de circulație a unei părți importante a județului);
❌ Iluminat public pe DJ 714 Zănoaga – Bolboci – Cheile Tătarului – Peștera (o stațiune turistică de interes național nu e suficient să existe pe hârtie, ci trebuie să-i creezi în fiecare zi structurile necesare dezvoltării).
❌ Iluminat public DJ 720E Gara Târgoviște Sud – Centura municipiului Târgoviște (în contextul investițiilor care vor acoperi zona: drum, canalizare, mall, sediu RAR etc.).

E doar prima parte a acestor concluzii pe alocarea PNDL. Voi reveni pe subiect.

 

Adrian Țuțuianu – senator independent de Dâmbovița, liderul Grupului Parlamentar Unirea

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.