March 29, 2024
News Ticker

Târgoviștea, (NE) Unită! Scandal în Consiliul Local Municipal! Aleșii PNL blochează o investiție de 26 de milioane de euro?!

Proiect de hotărâre privind declararea de utilitate publică a obiectivului de investiții “Îmbunătățirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesară transportului, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgoviște” Acesta a fost punctul 13 înscris pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Târgoviște, care a generat un schimb dur de replici între consilierul local PNL – Adrian Bercu, și Primarul Târgoviștei – Daniel Cristian Stan.

Aleșii PNL, prin vocea lui Adrian Bercu, au solicitat retragerea acestui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței, solicitând o serie de clarificări privind gestionarea contractului vechi încheiat între AITT și Primăria Municipiului Târgoviște. În replică, primarul Daniel Cristian Stan i-a acuzat pe aleșii PNL de încercare a blocării unei investiții de peste 26 de milioane de euro, proiect derulat din fonduri europene cu numai 2% contribuție din bugetul local, care vizează modernizarea totală a transportului public în comun – autobuze ecologice moderne, dotate cu instalații de aclimatizare, stații de garaj, sistem integrat de monitorizare, reabilitare a unor artere importante din Municipiu (ex – Bulevardul Mircea cel Bătrân sau Bulevardul regele Carol 1), evitarea unor mișcări de protest ale salariaților din domeniu etc.

“În ultima ședință ordinară înainte de 1 Decembrie, de Ziua Națională, doresc să vă urez La Mulți Ani și credeam că, o dată la 100 de ani, vom reuși să fim mai înțelegători. Înțeleg că este vorba de o solicitare a întregului grup de consilieri PNL și care pune în pericol accesarea celor mai mari fonduri europene, de peste 26 de milioane de euro, un proiect de o importanță vitală pentru dezvoltarea Municipiului Târgoviște. În condițiile în care există o competiție acerbă la nivelul ADR Sud Muntenia în vederea accesării acestor fonduri, nu-mi imaginam că o să mă lovesc și de o competiție internă, în Consiliul Local Municipal. Nu cred că este oportună scoaterea acestui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi. În anul 2009, într-un anumit context politic, s-a decis scoaterea unei clauze din contractul cu AITT care viza realizarea unor investiții, iar acea perioadă vă este imputabilă dvs. Mai mult decât atât, noi am decis că fondurile rezultate din taxele pentru acele parcări să nu mai intre în buzunarul AITT, iar parcările să fie gratuite. Acum, printr-o adresă AITT, ni se comunică faptul că sunt de acord cu încetarea relațiilor contractuale cu Primăria Târgoviște și ne înștiințează că le putem acorda despăgubiri, dacă sunt considerate necesare doar urmare a unei evaluări a Executivului. Noi votăm acum pentru transferul unui teren din extravilan în intravilan, tocmai să putem accesa aceste fonduri europene, de peste 26 de milioane de euro, și să evităm alte costuri uriașe. 26 de milioane de euro reprezintă cea mai mare sumă ce urmează a fi accesată. Vreți să blocați un proiect de peste 26 de milioane de euro ?! Dacă doriți ca Municipiul Târgoviște să rămână fără transport public, atunci blocați acest proiect ! Haina politică ar trebui să rămână în afara ușii acestei săli de ședințe, pentru că fiecare dintre noi am depus un jurământ de credință, să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru binele locuitorilor Municipiului Târgoviște.Eu vă asigur că voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru finalizarea acestui proiect, pentru că nu putem să stăm și să privim cu invidie sau cu admirație la alte orașe din județele vecine. Ne-am uitat destul înspre alții, am asistat destul pasiv la dezvoltarea orașelor din jurul nostru. Nu blocați accesarea a peste 26 de milioane de euro ! Chiar trebuie să ascultați orbește de o decizie politică ?!”, a declarat Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște.

După o oră de contre și schimburi de replici dure, proiectul de hotărâre a trecut, cu sprijinul aleșilor PSD, al consilierului ALDE – Dumitru Barbu, și al independentei Ana Maria Nicolae, în pofida opoziției aleșilor PNL, nefiind nevoie de votul a 2/3 dintre aleși.

PS: Din păcate, la nivelul Consiliului Local Municipal Târgoviște nu există niciun fel de Unitate în preajma sărbătorii Centenarului Marii Uniri, spre deosebire de Consiliul Județean Dâmbovița!

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1