April 24, 2019
News Ticker

Ionuț Ghibanu, atac la Daniel Comănescu! “Am fost indus în eroare de cel care conduce administrația județeană!”


Astăzi am trăit niște momente pe care nu mi le mai imaginam. Am fost indus în eroare de cel care conduce destinele județului, din punct de vedere administrativ.
Și nu este prima oară! Am crezut, totuși, că după prima discuție, nu se va mai întâmpla. Iată că m-am înșelat, din nou!
Oare de ce unora le este greu să spună că unele lucruri nu se pot realiza? Oare de ce se ascund în spatele altor lideri și lasă impresia că li se impune? Oare de ce unii lideri, ajunși prea devreme, sau prea târziu, în funcții de o importanță colosală pentru dezvoltarea acestui județ nu pot spune adevărul?
Este inadmisibil să mai tolerăm astfel de persoane!
De curând am scris despre nevoia de a avea unitate și armonie, despre nevoia de avea lideri cu o moralitate înaltă și despre alte probleme care mă frământă. Se pare că dumnealui nu a vrut să mă lase să cred că ne putem schimba.
Dacă ordonatorul principal de credite crede că situația financiară a Consiliului Județean Dâmbovița se va îmbunătăți după ce a tăiat 200.000 lei de la mai multe parohii, care puteau primi până la 10.000 lei, în acest an, pentru diverse șantiere care se află în derulare, se înșeală (părerea mea).
Și până la urmă nu era o problemă faptul că a tăiat din bani, pentru că întotdeauna am înțeles când nu se poate executa întregul buget, dar când ești asigurat că situația va rămâne așa cum era și vezi că ești indus în eroare, ce să mai crezi?
Sunt în Dâmbovița de 20 de ani și am discutat cu mulți primari și președinți ai C.J.D., dar niciodată, absolut niciodată nu am fost mințit. Dacă Dumnezeu îmi va da sănătate, probabil, voi discuta cu mulți alți președinți de acum înainte.
Vă reamintesc tuturor ce am scris de curând și văd cât este de actual:
DESPRE AROGANȚA ȘI SMERENIA UNOR LIDERI
Spectacolul acestor zile ne-a oferit experiența cunoașterii, probabil pedagogice, a aroganței și a atotștiinței unor lideri ce par a cunoaște totul.
Rivalizând la infailibilitate cu alții, din alte locuri și din alte timpuri, întunecate pentru unii, creează impresia că țin totul în mână, că au prevăzut totul și că orice eșec nu-i decât o victorie și o datorie împlinită. Nu acceptă argumente de niciun fel, nici că greșesc și nici că pot primi sfaturi de la alții.
Din nefericire, aceștia, izolați în teribila închisoare a propriei minți și proiecții a realității, pierd contactul cu concretul vieții și uită că măreția unui om constă chiar și în erorile pe care le face, dacă din ele învață ceva și dacă acceptă că o eroare sau o greșeală, deși amară, poate constitui o trambulină pentru proiecte noi, mărețe și mai ales care să implice și contribuția altora, care cu prietenie, bunăvoință și energie nouă le arată realitatea faptelor. Smerenia de a accepta un sfat, un eșec sau o neputință de moment poate deveni gloria de neșters a celui ce știe să primească cu înțelepciune lecția unui eveniment.
Cu prietenie și bunăvoință, în solidaritate și îngăduință, împreună, se pot descoperi noi și nebănuite căi de a sprijini propria comunitate și nevoile concrete ale semenilor noștri!

Ionuț Ghibanu – vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.