April 24, 2019
News Ticker

Let’s Do It, Romania! Adoptă 1 Km, la Răcari


Let s do it

Let s do it, Răcari!

În această zi frumoasă de 15 septembrie, zi în care în mod tradițional începea anul școlar, s-a desfășurat la nivel național acțiunea de igienizare a mediului înconjurător, numită LET S DO IT. Liceul Teoretic ,,Ion Ghica” Răcari a participat la această activitate de voluntariat cu un număr de 12 cadre didactice și 97 de elevi de la liceu, 13 cadre didactice și 58 de elevi de la Școala Gimnazială Răcari, 9 cadre didactice și 32 de elevi de la Școala Gimnazială Ghergani și 10 cadre didactice și 36 de elevi de la Școala Gimnazială Răcari. Din partea organizatorilor, am primit saci și mănuși. Traseele au fost bine împărțite astfel încât să se acopere o mare parte a localității. Am constatat cu plăcere că sunt din ce în ce mai puține gunoaie prin anumite zone, de exemplu pe strada Tudor Vladimirescu era foarte curat. Asta înseamnă că acțiunile de voluntariat și conștientizare a populației dau rezultate, dar și că-n localitatea noastră sunt oameni gospodari care iubesc curățenia.
În ciuda faptului că le-a fost greu să se trezească devreme, elevii au fost conștiincioși și dornici să lase o urmă a ,,trecerii” lor prin oraș. Alături de noi, au fost câteva persoane care primesc ajutor social și care au cărat sacii cu căruțele.

Atmosfera a fost relaxată și veselă, oamenii care ne-au văzut ne-au privit cu simpatie, dovadă că au înțeles bunele noastre intenții. La final, credem că toată lumea a câștigat. Localitatea este mai curată, copiii mulțumiți că au făcut un lucru bun, profesorii încântați că au astfel de elevi. Un singur om va fi dezamăgit, cel care și-a ascuns, sub un pod, o sticlă cu băutură pe care a găsit-o fetița unei colege și a pus-o într-un sac, mulțumită că omul respectiv nu va mai bea pentru că ,,băutura face rău”.

Prof. Valentina Musat

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.