April 24, 2019
News Ticker

Fundația Sportis Târgoviște! Tineri Formați, Tineri Educați!, proiect de tineret


Fundatia Sportis

În perioada 06.08 – 15.09.2018 Fundația Sportis Târgoviște a derulat proiectul de tineret “TINERI FORMAȚI, TINERI EDUCAȚI”, proiect organizat cu finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului în urma Concursului Național de Proiecte de Tineret – 2018.

Proiectul “TINERI FORMAȚI, TINERI EDUCAȚI”, a avut ca scop facilitarea accesului tinerilor, cu domiciliul în minim 2 județe și  proveniți din mediul rural, la programe de educație nonformală și de formare profesională în domenii de interes pentru ei și care asigură o buna integrare socială a acestora.

În cadrul acestui proiect, în perioada 20.08-03.09.2018, a fost organizat la Târgoviște, un curs de formare a 20 animatori sportivi, urmat de organizarea, în perioada 04-05.09.2018, a  unor activități sportiv-recreative, pentru 200 de elevi participanţi, cu implicarea directă şi voluntară a celor 20 de animatori sportivi.

Cei 20 participanți la cursul de formare „animatori sportivi”, au fost tineri cu domiciliul în mediul rural, cu vârsta între 18-35 ani, proveniți din judeţele Dâmbovița, Călăraşi şi Prahova.

Cei peste 200 elevi din județele Dâmboviţa şi Argeş,  cu domiciliul în mediul rural, cu vârste între 14 şi 19 ani, au beneficiat de organizarea, de către animatorii sportivi formați, a unor activități sportiv-recreative/ jocuri de animație de tipul: traseu aplicativ, trasul de frânghie, ştafetă, precum şi organizarea unui cros, cu desfăşurare într-un cadru nonformal în localitatea Moroeni din județul Dâmbovița.

Proiectul “TINERI FORMAȚI, TINERI EDUCAȚI”, a fost finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, în urma Concursului Național de Proiecte de Tineret – 2018,  și a fost  organizat de către Fundația ”Sportis” Târgoviște în parteneriat cu Universitatea „Valahia”Târgoviște – Facultatea de Ştiinţe Umaniste Târgovişte.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.