February 17, 2019
News Ticker

In curând! Târgoviștea reintră pe harta liceelor militare tehnologice din țară


Ideea înființării, la Târgoviște, a unui liceu militar cu profil tehnic este pe cale de a se concretiza.

Am vizitat, împreună cu reprezentanții MAPN și cu domnul Sorin Ion, Inspector Școlar General, baza materială a Liceului Tehnologic “Constantin Brâncoveanu”, locație care s-a dovedit a corespunde condițiilor cerute pentru înființarea și funcționarea unui liceu militar.

Noua instituție de învățământ urmează să funcționeze începând cu anul viitor, în condițiile modificării, până la sfârșitul acestui an, a rețelei școlare a municipiului Târgoviște și reprezintă un demers necesar în scopul adaptării ofertei educaționale la cererea de pe piața forței de muncă.

Bazele înființării liceului militar au fost puse la inițiativa domnului senator Adrian Tutuianu, cu ocazia vizitei în județul Dâmbovița a domnului Mihai Fifor, ministru al Apărării Naționale, iar absolvenții instituției de învățământ vor avea un loc de muncă asigurat în cadrul industriei de profil.

Liceul Tehnologic “Constantin Brâncoveanu” va fi relocat, însă își va păstra personalitatea juridică.”, a declarat Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște.

 

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.