March 29, 2024
News Ticker

Pensionar din Târgoviște, protest zilnic în fața sediului Casei Județene de Pensii Dâmbovița

7 decizii de pensionare în doar 6 luni, dar cu aceeași valoare a pensiei! Asta reclamă un pensionar din Târgoviște, care protestează în fiecare zi în fața sediului Casei Județene de Pensii Dâmbovița. Pensionarul târgoviștean susține că funcționarii statului refuză să-i recalculeze pensia în baza adeverințelor depuse la dosar.

În urma unor adeverințe pentru grupa de muncă adăugate la dosarul meu  de pensie, conform Legii Pensiilor, începând cu ianuarie 2014, pensia mea trebuia recalculată și mărită de la 500 la 800 lei. Am fost în audiențe la Casa Județeană de Pensii Dâmbovița cu legea în mână pentru a cere să o aplice și să îmi mărească pensia conform legii, explicându-le că, în condiții de locuit la bloc, cu atâtea cheltuieli de făcut, nu se poate face față cu 500 lei/ luna și, pentru a nu mai acumula și datorii, am și eu nevoie de banii care mi se cuvin în mod legal. De fiecare dată, eram trimis acasă, spunându-mi că mi se vor emite noi decizii de pensionare. Decizii au fost emise, dar tot pe baza unor calcule vechi și pe aceeași sumă de bani, fără a se lua în considerare noile adeverințe cu grupa de muncă, pe care eu le-am depus la dosar. Astfel, în mai puțin de 6 luni, mi s-a emis un număr de 7 decizii de pensionare, un record pentru un dosar de pensie, decizii făcute numai în bătaie de joc. Dacă am văzut că, amiabil, nu mă pot înțelege, am făcut, cum era și firesc, 2 contestații, care au fost și ele blocate, încălcându-se din nou legea. Am fost nevoit să trimit direct contestațiile la Comisia Centrală de Contestații (CCC) din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) pentru a fi luate în seamă (…) De 3 săptămâni stau și manifest în fața instituției și văd că funcționarii acesteia stau liniștiți, pentru că ei știu că nu voi rezolva nimic și că justiția va fi de partea statului. Singura nădejde care ne-a mai rămas în această țară este doar la Dumnezeu!”, ne-a mărturisit Sorin Moise, pensionar din Municipiul Târgoviște.

Sorin Moise este decis să depună memorii la Președinția României și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, dar și la principalele posturi de televiziune naționale.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1