February 21, 2019
News Ticker

Inspectorii DSVSA Dâmbovița, peste 250 de controale în unitățile de producție alimentară


În această perioadă, inspectorii DSVSA Dâmbovița s-au efectuat 253 controale pe diferite tematici, conform Ordinului ANSVSA nr. 35/2016, în unități de producție, prelucrare, depozitare și comercializare produse alimentare de origine animală și nonanimală, exploatații profesionale și nonprofesionale, circumscripții sanitare veterinare de asistență, unități școlare, controale în trafic, autoutilitare, SNCU.

În exploatațiile de păsări au fost efectuate controale oficiale cu privire la respectarea normelor de bunăstare, biosecuritate  și au fost recoltate probe conform programelor naționale; s-au făcut verificări în teritoriu în vederea implementării Programelor naționale și cofinanțate de UE (Anemie Infecțioasă Ecvină, Bluetongue, Salmoneloze, etc).

Au fost verificate deconturile privind acțiunile prevăzute în planul cifric și cele de identificare pe 2018 ale medicilor veterinari concesionari.

S-au făcut verificări în vederea soluționării unei sesizări.

S-au recoltat 14 probe produse alimentare, apă, furaje, etc. – conform Programului Strategic.

Urmare controalelor efectuate s-au aplicat 49 sancțiuni în valoare de 68000 lei și a fost propusă emiterea a 2 Ordonanțe de Suspendare Temporară a Activității. Au fost sechestrate/confiscate 207 kg pește, 375 kg carne congelatră și conserve din pește.

Au fost eliberate în continuare pașapoarte pentru bovine și extrase din SNIIA la cererea proprietarilor și au fost avizate mișcările de animale între județe prin avize telefonice interjudețene.

Medicii veterinari împuterniciți au fost notificați privind modificarea rasei la caprine, ovine și bovine și aprobarea în BND-SNIIA a acestor modificări.

Exploatațiile comerciale de păsări au fost verificate cu privire la condițiile de bunăstare.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.