February 18, 2019
News Ticker

Poliția Dâmbovița! 28 ianuarie, Ziua Europeană a Datelor cu Caracter Personal


Ziua Europeană a Protecţiei Datelor cu Caracter Personal este marcată anual la 28 ianuarie, data semnificând aniversarea zilei în care a fost deschisă pentru semnare Convenţia 108 a Consiliului Europei privind protecţia persoanelor, în 1981.

Astăzi, internetul reprezintă unul dintre cele mai importante mijloace de informare și comunicare.

Internetul ne oferă posibilitatea de a afla toate informațiile de care avem nevoie pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă în jurul nostru sau în lume, precum și ce de a fi în legătură cu cei aflați în străinătate, la mii de kilometri distanță.

De asemenea, având în vedere că internetul este o bună modalitate prin care ne putem face prieteni din orice colț al lumii, numărul utilizatorilor de rețele de socializarea a crescut considerabil în zilele noastre.

Adesea, cetățenii sunt tentați să împărtășească prietenilor din lumea virtuală detalii din viața lor. Însă, mare atenție ! Comunicarea online implică și unele riscuri!

Protejați-vă datele de identificare! Nu faceți publice datele dumneavoastră personale! Numele, însoțit de detalii cum sunt CNP-ul sau adresa ar putea fi folosite cu ușurință în scopuri ilicite.

Evitați să vă faceți publică povestea de viață! Infractorii pot profita de anumite evenimente negative din viața dumneavoastră!

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.