August 4, 2020
News Ticker

Comunicat de presa CSM Târgovişte! Ciprian Prisăcaru ameninţă cu sesizări la instituţiile statului

Având în vedere hotararea Curții de Apel Ploiești de respingere a apelurilor formulate, ca fiind nefondate, în speța George Dikeoulakos vs. CSM Târgoviște și pentru că am primit foarte multe întrebari în această perioadă, suntem datori să informăm opinia publică cu privire la câteva aspecte.

             Astfel, prin respingerea apelurilor s-a decis păstrarea deciziei Tribunalului Dâmbovița, prin care se recunoaște doar parțial hotararea arbitrala 0383/13 emisă de BAT – F.I.B.A., în sensul că CSM Târgoviște va fi obligat doar la plata drepturilor bănești către doi dintre semnatarii contractului – Tube Sport & Media Ttd. Si CG Dimitropoulos &Sia EE, impresarul respectiv avocatul domnului Dikeoulakos, nu și la plata către acesta a sumelor stabilite de BAT, documentul fiind considerat a fi un contract de muncă, supus rigorilor judecății pe procedura conflictelor de muncă.

          Fostul președinte al clubului, prin avocat, a afirmat în instanță că acest contract care a produs efecte juridice importante, este un fals.

            Prin urmare, din cauza acestui contract semnat de un terț și ale unor erori grave în gestionarea situației la acel moment, clubul va rămâne în continuare cu sancțiunile impuse pe plan sportiv, dar este și bun de plată, parțial, conform unui contract reclamat de insuși fostul președinte al CSM Târgoviște, ca fiind un fals.

Din documentele existente se nasc câteva întrebări la care trebuie sa apară și răspunsuri:

  • cine a semnat contractul și de ce pe acesta, invocat ca fiind fals, apare o ștampila a clubului?
  • de ce clubul a acceptat tacit sancțiunile sportive impuse încă din 2014 fără a reclama încă de atunci un fals?
  • în ce calitate un fost primar a semnat împuternicirea avocatului turc pentru a reprezenta clubul în procesul de la BAT?
  • de ce după ce a fost informat oficial despre amenda de 10.000 de franci elvețieni de la F.I.B.A., clubul nu a reacționat?
  • în ce calitate, un fost angajat al clubului, a semnat și ștampilat adrese oficiale catre F.I.B.A. și Federația Română de Baschet, prin care a recunoscut decizia BAT (și implicit contractul)?
  • în ce calitate, același fost angajat, a semnat și ștampilat adrese oficiale prin care a informat F.I.B.A. si F.R.B. despre plata parțială facută în contul lui Dikeoulakos?
  • cum a ajuns un om de afaceri, implicat în trecut în baschetul târgoviștean, să plătească 10.000 euro pentru club, menționând că banii sunt în contul sancțiunii impuse prin decizia BAT?

Sunt multe astfel de întrebări al caror răspuns este așteptat de iubitorii sportului din Târgoviște.

           În concluzie, având în vedere faptul că aceste fapte au blocat obiectul de activitate al clubului, iar prejudiciile pe plan sportiv și financiar afecteaza grav activitatea acestuia, CSM Târgoviște se va adresa instituțiilor care au capacitatea și rolul de a identifica dacă și cine se face vinovat pentru aceste prejudicii financiare și penalități sportive grave.

Președintele CSM Târgoviște –  Ciprian Prisăcaru

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1