August 4, 2020
News Ticker

Inițiativă Cabinetul Tudose! Legea Prevenirii, adoptată de Camera Deputaților

În Camera Deputaţilor, a fost adoptată Legea Prevenirii, proiect iniţiat de Guvern şi susţinut de parlamentarii PSD.

Am apărat cu tărie principiul prevenţiei, ca element de bază al Codului Economic al României. Legea adoptată astăzi instituie măsuri menite să asigure prevenirea săvârşirii unor contravenţii de natură economică.

Autorităţile cu atribuţii de control vor acţiona, în primul rând, în sensul educării oamenilor implicaţi în afaceri, pentru a fi evitată comiterea de greşeli. Conform noii legi, un agent economic nu va mai putea fi amendat dacă nu a fost îndrumat cum să acţioneze corect, legal.

Reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de control, constatare şi sancţionare a contravenţiilor au obligaţia de a aplica, în cazul săvârşirii unor abateri, sancţiunea cu avertisment, urmată de un plan de remediere. Adică, contravenientului i se va acorda o perioadă de timp pentru corectarea greşelilor şi îndeplinirea obligaţiilor legale.

Adoptarea acestui act normativ va avea un efect pozitiv asupra economiei, un impact macroeconomic semnificativ pe termen mediu şi lung”, a mărturisit deputatul Corneliu Ștefan – Vicepreledinte PSD Dâmbovița.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1