January 22, 2019
News Ticker

Festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea Valahia din Târgoviște


Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a participat la festivitatea de deschidere a anului universitar 2017 – 2018, ce a avut loc în Amfiteatrul grecesc al Campusului Universităţii Valahia din Târgovişte. Cu această ocazie, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa le-a transmis studenţilor şi profesorilor gândurile sale bune, i-a felicitat şi le-a urat mult succes în noul an universitar, ale cărui porţi se deschid astăzi.

Alături de gazda evenimentului, rectorul Universităţii Valahia, Călin Oros, la eveniment au mai participat: secretarul judeţului, Ivan Vasile Ivanoff, prefectul judeţului, Antonel Jîjîie, primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmbovița, parlamentarii Claudia Gilia, Oana Vlăducă, Corneliu Ştefan, reprezentanţi ai companiilor Arcelik şi Renault, profesori, studenţi.

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa:

Dragi studenți,

Stimate cadre universitare,

Evenimentul de astăzi îmi oferă prilejul de a transmite, în numele Consiliului Județean Dâmbovița, cele mai bune gânduri și calde urări de succese și realizări în noul an universitar care tocmai își deschide porțile pentru întreaga comunitate academică târgovișteană.

Astăzi simțim bucuria și emoția unui nou început pentru unii, și bucuria revederii pentru alții.

Felicit „bobocii” – studenții din anul I – pentru că s-au alăturat marii familii a Universității Valahia din Târgoviște, și le urez să-și împlinească așteptările pe care și le-au clădit – prin contribuția calificată a cadrelor universitare.

Suntem conștienți cu toții de importanța pe care o are învățământul superior într-o societate modernă și dinamică, cu atât mai mult cu cât de calitatea acestei pregătiri depinde viitorul unei națiuni. Rolul instituțiilor de învățământ superior este esențial în formarea  resursei umane de calitate și, astfel, în dezvoltarea întregului sistem economic, social și politic.

Universitatea Valahia din Târgoviște, prin reprezentanții săi – profesori și studenți – a avut o evoluție remarcabilă atât pe plan național, cât și internațional, ajungând în topul instituțiilor de învățământ superior. Activitatea sa academică s-a reflectat și prin alinierea la tendințele actuale, oferind specializări și forme noi de învățământ, deosebit de importante pentru vremurile pe care le trăim.

Consider că este și de datoria noastră, a administrației județene, să sprijinim această instituție universitară – pentru a putea oferi un învățământ de calitate, care să corespundă exigențelor contemporane ale cunoașterii.

Profesorii și cercetătorii de la Universitatea Valahia din Târgoviște au înțeles necesitatea acestor aspecte și sunt sigur că vor depune, la fel ca și până acum, eforturi susținute pentru a crea elita de care societatea are mare nevoie în această perioadă. 

Vă urez tuturor mult succes, indiferent de specializarea pe care ați ales-o, iar munca voastră să aibă rezultatul scontat. Multe realizări în anul universitar 2017 – 2018 și noroc în viață!  

Vă mulțumesc!

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.