April 25, 2024
News Ticker

Deputatul PSD, Carmen Holban: “O guvernare bună înseamnă măsuri și termene îndeplinite!”

Deputatul Carmen Holban-Vicepreședinte PSD Dâmbovița, a realizat o radiografie a primelor 6 luni de guvernare Grindeanu, subliniind că o bună guvernare înseamnă măsuri și termene îndeplinite.

Câştigarea alegerilor din decembrie 2016 a coaliţiei PSD+ALDE s-a realizat prin prezentarea unui program de guvernare concret care se implementează în anumite etape de execuţie. Ieri, în cadrul Comitetului Executiv Național PSD s-a facut o evaluarea a implementării programului de guvernare.

Evaluarea a fost una concretă, adevărată, evaluare ce nu a avut ca scop demiterea unor personane ci a vedea unde ne aflăm, ce întârzieri avem şi cum le putem recupera. Această radiografie a 6 luni de guvernare a fost un act responsabil de curaj pe care aveam obligaţia de a-l desăvârşi pentru o informare corectă a alegătorilor noştri. S-a constatat în urma analizei o direcţie bună a programului dar ritmul de implementare era scăzut.

Multe măsuri trebuiau să intre în vigoare precum ar fi Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investitii, Legea Prevenţiei au avut întârzieri. În urma analizei, s-a constatat că ministerele au lucrat independent, multe dintre ele având mari întârzieri ceea ce a însemnat o lipsă a coordonării pe care trebuia să o aibă Primul Ministru. S-au constatat astfel:

  • Întârzieri majore în implementarea calendarului de investiţi:
  • Inexistenţa unei strategii de dezvoltare a principalelor sectoare; motoare economice;
  • Opacitatea în derularea actului guvernamental;
  • Neprezentarea publică a situaţiei existente la preluarea mandatului;
  • Lipsa coordonării între ministere; ministere – Primul Ministru;
  • Neînţelegerea viziunii programului de către majoritatea celor împuterniciţi cu implementarea sa;
  • Ritmul de implementare precar al măsurilor prezentate în programul de guvernare;
  • Lipsa unui control strict zilnic al implementării măsurilor din partea persoanei desemnate de către coaliţie să conducă echipa ministerială;
  • Nereuşita în asigurarea suportului din partea aparatului de specialitate pentru adoptarea unor măsuri noi, revoluţionare.

Transparenţa în implementarea programului de guvernare este necesară. Fiecare cetăţean trebuie să fie informat despre etapele necesare realizării programului de guvernare. O guvernare bună înseamnă măsuri şi termene îndeplinite. Există principii esenţiale pe care trebuie să le respectam precum: comunicare, transparenţă, măsuri şi termene.”, a mărturisit deputatul Carmen Holban-Vicepreședinte PSD Dâmbovița.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1