January 22, 2019
News Ticker

Ambasadorul Federației Ruse, Valery Kuzmin, întâlnire cu staff-ul Universității Valahia Târgoviște


Excelența Sa, domnul Valery Kuzmin, Ambasadorul Federației Ruse în România s-a aflat într-o vizită oficială la Universitatea ”Valahia” din Târgoviște. 

Alături de rectorul universității, conf.univ.dr. Călin D. Oros, au fost prezenți președintele Senatului universitar, prof.univ.dr. Constantin Pehoiu și reprezentanți ai Consiliului de Administrație ai Universității ”Valahia”.

Excelența Sa a apreciat calitatea colectivului profesoral și de cercetare, baza materială și s-a arătat încântat de entuziasmul și optimismul întâlnite la universitatea târgovișteană. Domnul Ambasador a arătat că în această perioadă, a provocărilor tehnologice și de mediu, sunt foarte importante schimburile de informații, mai ales în domeniul cercetării.

Rectorul Universității ”Valahia” a menționat că în prezent universitatea derulează 4 proiecte de cercetare, în care sunt implicați 10 cecetători, în parteneriat cu Institutul Unificat de Cercetări Nucleare de la Dubna, Federația Rusă. De asemenea, a evidențiat faptul că trebuie realizate mai multe conexiuni între mediile academice dintre România și Rusia și, punctual, colaborări între Universitatea ”Valahia” din Târgoviște și universități din Federația Rusă.

La finalul discuțiilor, domnul Ambasador a urat ”La mulți ani!” Universității ”Valahia” pentru cei 25 de ani de la înființare. După această întrevedere a vizitat clădirile din Campusul universitar.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.