March 29, 2024
News Ticker

Reînființarea Stației de Ambulanță Pucioasa! Deputatul Corneliu Ștefan, interpelare adresată Ministrului Sănătății

INTERPELARE

Adresată domnului Florian Bodog,

MINISTRUL SANATATII

Obiectul interpelării: Reînfiinţarea Staţiei de Ambulanţă Pucioasa

Domnule ministru,

Vă supun atenţiei o situaţie anormală care persistă în judeţul Dâmboviţa de peste 10 ani. În oraşul Pucioasa, staţiune balneo-climaterică de interes naţional, spitalul funcţionează, din anul 2006, fără să existe, în incintă, un punct de lucru al Serviciului de Ambulanţă, deşi unitatea medicală deserveşte toate localităţile din nordul judeţului, respectiv două oraşe şi zece comune, plus zona turistică montană. În total, o populaţie ce depăşeşte 70.000 de locuitori.

În anul 2006, sub motivaţia schimbării legislaţiei privind condiţiile de funcţionare, s-a decis mutarea Staţiei de Ambulanţă de la Pucioasa, fără să i se dea administraţiei publice de la Pucioasa posibilitatea să aducă respectivele spaţii la noile standarde şi fără să se ţină cont de faptul că la Fieni nu există spital.

Domnule ministru,

Revenirea Staţiei de Ambulanţă la Pucioasa, în incinta Spitalului Orăşenesc, este firească şi vine în sprijinul populaţiei şi al întregului corp medical.

Numărul persoanelor internate anual la Pucioasa oscilează între 11.000 şi 15.000, iar cel al prezentărilor la Compartimentul de Primiri Urgenţe este de aproximativ 15.000 de pacienţi.

De asemenea, Spitalul Pucioasa reprezintă, în caz de epidemie sau infecţii nozocomiale, „supapa de siguranţă” pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, fiind cel mai apropiat ca distanţă dintre cele trei spitale orăşeneşti din judeţ.

Pavilionul central cuprinde secţiile cu paturi, în total 12 specialităţi (180 de paturi), laboratoarele de radiologie, explorări funcţionale, analize medicale şi Ambulatoriul. Totodată, Spitalul Pucioasa dispune de încă două clădiri, unde funcţionează secţiile Recuperare (35 de paturi) şi Psihiatrie (55 de paturi).

Domnule ministru,

Având în vedere considerentele sus-amintite, se impune să analizaţi posibilitatea reînfiinţării Staţiei de Ambulanţă Pucioasa, ceea ce înseamnă practic revenirea la normalitate.

Administraţia publică locală sprijină aceste demersuri şi va asigura spaţii adecvate pentru buna funcţionare a unităţii.

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1