October 19, 2019
News Ticker

Vicepresedintele CJD, Claudia Gilia, invitație adresată Alteței Sale Regale, Prințul Charles de Wales

Alteța Sa Regală Prințul Charles a făcut o vizită de 3 zile în România, în perioada 29 – 31 martie 2017.

În ultima zi a vizitei în țara noastră, Prințul Charles a vizitat o școală din satul Vizurești (Comuna Ciocănești), unde o fundație a înființat un after school pentru a implica mai mulți copii din localitate, după programul de școală, în activități recreative și educative și, de asemenea, în activităţi de dezvoltare personală, sport, ateliere de artă și meșteșuguri – venind astfel în sprijinul unei comunități dezavantajate din punct de vedere economic și social.

Alteța Sa Regală a dorit să vadă câteva dintre rezultatele acestui proiect și să se întâlnească cu membri ai comunității locale.

Dorind să vorbească cu elevii și cadrele didactice, Prinţul de Wales a intrat în două săli de clasă. Alteța Sa Regală i-a întrebat pe copii dacă ştiu să citească şi să scrie în limbile franceză și engleză, dacă primesc multe teme pentru acasă, dacă sunt buni la matematică, dacă învaţă limba engleză inclusiv din programele difuzate la televizor. La ieşirea din sala de clasă, el le-a urat copiilor „Succes!”

La acest eveniment au mai fost prezenți: Excelența Sa Paul Brummel, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Rovana Plumb, Ministrul Delegat pentru Fonduri Europene, senatorul Titus Corlăţean, Claudia Gilia, Vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, primarul comunei, consilieri locali, cadre didactice, elevi, numeroși localnici.

Prințul Charles a primit mai multe daruri din partea autorităților locale.

Claudia Gilia i-a oferit Alteței Sale Regale o placă de bronz gravată cu simbolurile județului nostru și albume de prezentare a Peșterii Ialomiței și Palatului Brâncovenesc de la Potlogi.

Claudia Gilia, Vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița: Vizita Alteței Voastre Regale în România este o mare onoare pentru noi. Ne este cunoscută afecțiunea dumneavoastră pentru România și poporul român și susținerea dumneavoastră față de relațiile de prietenie dintre Regatul Unit și România. […] Ne este cunoscută activitatea Alteței Voastre Regale – de a face o diferență în bine atât pentru Marea Britanie, cât și la nivel internațional – prin acțiuni caritabile și campanii de sprijin a produselor tradiționale, ample campanii de mediu și campanii de implicare a tinerilor în acțiuni sociale.

De asemenea, Claudia Gilia i-a adresat Prințul de Wales invitația de a vizita Județul Dâmbovița ori de câte ori va avea ocazia, pentru a se întâlni cu o parte importantă a istoriei și culturii României.

 

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.