June 6, 2020
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Cercetat de polițiști pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat de 66 de ani, din Dragomirești, în timp ce deținea la domiciliu o armă letală supusă autorizării.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată, acesta nu a predat arma la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar arma descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, față de cel în cauză s-a dispus măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor.

În conformitate cu prevederile Legii 295/2004, persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării au obligaţia de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa,  în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

Potrivit normelor legale, permisul de armã are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeazã de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

Pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă,titularul acestuia este obligat sã se prezinte înainte de împlinirea termenului la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu următoarele documente:

  • Fişă medicală;
  • Cazier judiciar;
  • Avizul psihologic;
  • O fotografie color 3×4 cm;
  • Copie xerox C.I.;
  • Copie xerox permis de arma;
  • Copie xerox permis de vânătoare.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1