Primăria Târgoviște! Proiect de peste 20 de milioane de euro pentru transportul public ecologic


Municipalitatea târgovișteană este pregătită să acceseze fondurile europene destinate celui mai mare proiect destinat transportului public ecologic, în valoare de peste 20 de milioane de euro, derulat prin POR (nr-Programul Operațional Regional) 2014-2020, Axa Prioritară 4.

Proiectul presupune achiziționarea a 24 de autobuze electrice, amenajarea a 30 de stații de oprire, 3 stații de capăt și un depou, dar și modernizarea a 6 km.de drum, coridoarele deservite de transportul public-Bulevardul Carol I, str. Gării, Mircea cel Bătrân, Nicolae Radian, Lt. Stancu Ion, Șoseaua Mihai Bravu și pasajul de pe DN 72.

Proiectul este unul foarte complex și, probabil, achiziția va trebui făcută pe loturi. Zilele acestea, Agenția de Dezvoltare Regională a publicat un calendar orientativ privind lansarea proiectelor cu finanțare europeană. Ghidul pe Axa 4 urmează să fie lansat în consultare publică la sfârșitul acestei luni, iar perioada de depunere a proiectelor va fi martie – noiembrie 2017. Deci, cel târziu în toamnă, acest proiect va fi depus în vederea finanțării. Noi sperăm ca la jumătatea verii să avem finalizate toate componentele acestui proiect. Ce v-am prezentat în momentul de față reprezintă câteva coordonate din tema de proiectare.

Proiectul va necesita un efort destul de mare de implementare, însă va schimba radical transportul public în comun la nivelul municipiului. Va fi incomparabil cu ceea ce avem în momentul de față, atât pe zona confortului pentru călători, cât și ca siguranță.

Eu cred că este un proiect oportun. În altă ordine de idei, nu există variante de accesare a celor 20 de milioane de euro în afara acestui proiect. Dacă vrem să luăm, pe Axa 4, cele 20 de milioane de euro, trebuie să realizăm un asemenea proiect.”,

a declarat Daniel Cristian Stan-primarul Municipiului Târgoviște.

20170105_11_1

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1