October 22, 2018
News Ticker

Grupare infracţională destructurată! Trafic de persoane, proxenetism, cămătărie şi spălare de bani


Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unui grup organizat, constituit pe raza orașului Găești și specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism, camătărie și spălare de bani.

În urma celor șapte percheziții efectuate la domiciliile bănuiților, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 8 autoturisme, 2 arme neletale supuse autorizării, 9 telefoane mobile, 2 laptopuri, 700 de lei și mai multe documente și înscrisuri.

9 mandate au fost puse în executare, persoanele depistate fiind conduse la parchet pentru audieri. Șase dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, cei în cauză ar fi racolat mai multe tinere în vederea practicării prostituției atât în România cât și în Cehia.

De asemenea, doi dintre bănuiți ar fi obținut venituri ilegale ca urmare a unor activități de cămătărie.

În cauză, polițiștii au colaborat și cu autoritățile judiciare din Cehia, fiind efectuate 3 percheziții domiciliare și în Praga.

Totodată, cinci tinere care practicau prostituția și un bărbat implicat în activitatea infracțională au fost identificați în Praga.

La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate Ploiești și efective de jandarmi din Dâmbovița.

Foto: stiripesurse.ro

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.