September 16, 2019
News Ticker

Echipaţi-vă maşina corespunzător! Utilizarea anvelopelor de iarnă, obligatorie

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Aşadar, echipaţi-vă maşina corespunzător! Prevederile legale interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, însă fără a face vreo referire la o dată calendaristică.

Această contravenţie se sancţionează cu 9 până la 20 puncte-amendă, sancţiunea fiind însoţită de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Potrivit legislaţiei, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile: “MS“,”M+S“,”M.S.”sau “M&S“, fără a fi incluse în această categorie anvelopele marcate numai ” all seasons”.

Poliţia rutieră le recomandă tuturor conducătorilor auto să asigure din timp dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, pentru a nu fi luaţi prin surprindere!

Foto: auto-business.ro

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.