October 22, 2018
News Ticker

Liderul CJD, Adrian Țuțuianu “În ziua examenului și-au băgat concedii medicale!”


Președintele Consiliului Județean Dâmbovița și PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, este nemulțumit de valoarea profesională a subordonaților săi din CJ, în condițiile în care, o parte dintre funcționarii publici de la CJ, în loc să participe la examenul de verificare a cunoștințelor în domeniul achizițiilor publice, și-a luat concediu de odihnă. Liderul CJD răspunde, în același context, și întrebărilor adresate, pe această zonă, de către omologul său de la PNL, deputatul Cezar Preda.

Legat de examen, situația este următoarea: legislația privind achizițiile publice s-a modificat. Constatarea pe care o am, după 4 ani de zile de muncă la CJ, este că cele mai multe probleme le-am avut cu achizițiile publice și de-aici au venit și cele mai multe corecții financiare. Am constatat un nivel foarte slab de pregătire în compartimentele de resort ale CJ și subordonatelor. Am, de exemplu, proceduri de achiziție publică deschise în luna iunie și nefinalizate astăzi, măcar cu acceptarea caietului de sarcini de către ANRMAP. Ori, ce putem să spunem despre calitatea unui salariat, care, de 5 luni de zile,  măcar n-a reușit să treacă de etapa întâi, să-ți accepte caietul de sarcini și-apoi să poți derula procedura. Ca urmare, ce-am făcut ?! Nu le-am spus, dom’le, este obligația voastră de serviciu să cunoașteți legea așa cum trebuie, să-mi faceți procedurile ! I-am ajutat, am chemat, am făcut o procedură de licitație publică, am angajat o firmă de specialitate, au ținut cursuri, au făcut școală cu ei, scoși fiind total din activitățile zilnice și, după ce s-a făcut acest curs de pregătire, am cerut un examen extrem de serios. Și am avut surpriza să constat că o primă serie, fără să mă fi consultat cei din aparatul propriu al CJ, a susținut un examen extrem de facil, care nu era pentru nivelul CJ, era poate potrivit pentru Primăria de la Vișinești, care are 3 achiziții pe an. Și-atunci am dispus refacerea examenului, am participat personal, s-au dat subiecte prin tragere la sorți și cine ia nota minima 7 rămâne în Compartimentul de Achiziții, cine nu ia nota 7, dacă CJ îi poate oferi o altă soluție, merge pe altă soluție, dacă nu, merge acasă.

 Avem și niște rezultate parțiale ! Majoritatea a trecut examenul, ceea ce înseamnă că au învățat ceva carte, chiar dacă au învățat sub amenințarea pierderii locului de muncă, și o a doua concluzie, 4-5 sunt cei care s-au dus să se plângă pe la PNL, în ziua examenului nu s-au prezentat la serviciu și s-au băgat în concedii medicale. Îi aștept, că n-or să stea la nesfârșit în concedii medicale, că dacă fac 90 de zile anul acesta de concediu medical se duc apoi la Casa de Pensii. Îi aștept și vor da și ei examenul. Sunt, în aparatul propriu, în administrația publică, o parte dintre ei, oameni foarte serioși și buni, 25-30%. Sunt jumătate dintre ei care ar fenta în orice caz sistemul și dacă ar putea să stea la serviciu și să se joace pe calculator ar fi foarte fericiți. Și sunt undeva la 20-25% dintre cei angajați în administrația publică care nu au pregătirea și competențele necesare. Și vorbesc în cunoștință de cauză, am fost și eu funcționar public până în anul 1996 și funcționar de execuție și de conducere, și vă spun, cu toată sinceritatea, că nivelul de pregătire al multora dintre funcționarii de astăzi este mult mai slab decât în 1996. Ca urmare, eu am să-mi continui Programul de așezare a administrației publice județene, n-am apelat niciodată la funcționarii din aparatul propriu să mă voteze sau să nu mă voteze. N-ați auzit așa ceva, ba le-am și spus următorul lucru: păi, dacă eu iau măsuri cu voi, s-ar putea să mă aplaude jumătate de oraș și să câștig foarte multe voturi de-acolo. Cineva, glumind, mi-a spus, dom’le, o să te voteze ăștia toți numai să pleci de la Consiliul Județean ! Următorul program de pregătire, le spun celor de la PNL, va fi pentru managerii de proiecte europene și îl vom face cu ADR Sud-Muntenia, pentru că dorim să nu mai avem problemele pe care le-am avut“,

a afirmat Adrian Țuțuianu.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.