December 10, 2023
News Ticker

(Şi) Marin Antonescu ameninţă cu plângere penală anti-PNL! “Redactată personal şi cu multă aplicaţie”

După liderul CJD și PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și Marin Antonescu, fost consilier județean (PDL) și vicepreședinte al Consiliului Județean, amenință cu plângere penală împotriva consilierilor județeni PNL (foștii săi colegi de partid), criticând atitudinea aleșilor liberali la votul care implică implementarea unor proiecte în valoare de peste 60 de milioane de euro.

 “Pentru mine, ca fost consilier județean, este noaptea minții ! Nu știu ce îi mână în “luptă” pe cei care blochează, deliberat, proiectele Consiliului Județean și, totodată, ale Consiliului Local Municipal, dar știu sigur, fără niciun dubiu, că ne aflăm la limita răspunderii penale, administrarea treburilor publice fiind bazată pe responsabilitate, care exclude cu desăvârșire moftul public conjunctural. Nu este treaba mea cum își gestionează PNL interesele și cum își alege pozițiile, dar, pentru că am participat, împreună cu mulți dintre consilierii Pnl (PDL), la fundamentarea deciziilor inițiale, nu-mi pot reține impresia că cineva, acolo, în PNL, se joacă cu focul, angajând responsabilitatea consilierilor județeni. Dacă județul Dâmbovița pierde terenul de la Gară, lucru la care nici nu vreau să mă gândesc (după sutele de ore în care am trudit și eu la întocmirea și fundamentarea proiectelor), le promit o prea frumoasă plângere penală, redactată personal și cu multă aplicație, interesul public fiind grav afectat.

 Nu mă interesează argumentele cu prețul și nepretul / mp, dar mă interesează că niște colegi (membrii Comisiei) sunt atât de nonșalant acuzați de necinste, după ce au fost desemnați de grupurile politice să deruleze procedura de achiziție. Dacă cineva are dubii, să cerceteze ! Dacă cineva se îndoiește, să verifice ! Dar, dacă cineva își bate joc, să se teamă !

 Ca avocat, le spun tuturor că interesul public este peste partide și că disciplina de partid este un rahat care nu a scăpat pe nimeni de necazuri. Parchetele și, mai apoi, instanțele te întreabă ce ai făcut sau nu ai făcut tu, personal, nicidecum ce ți-a zis partidul să faci sau să nu faci“,

a precizat Marin Antonescu pe o rețea de socializare.

foto: adevărul.ro

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1